Zakupac hotela Sveti Stefan ismijava i vrijeđa Budvane

Oni su podsjetili da su i ranije upozoravali da je “problematičan odabir partnera, ’Aman resortsa’, koji je trebalo da u svom lancu predvodi hotelski kompleks Sveti Stefan”
84 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.11.2011. 18:59h

Ekspertski tim za turizam i hotelijerstvo budvanskog SNP-a ocijenio je da zakupac grad-hotela Sveti Stefan svojim zahtjevima za produženje ugovora „ne samo da ismijava, već i vrijeđa društveni sistem i građane Crne Gore”, te je pozvao sve potpisnike ugovora da podnesu ostavke.

“Oštro kritikujemo svaku dalju mogućnost davanja produžetaka ovoj tragičnoj misiji u kojoj hotelski kompleks Sveti Stefan ostaje kao talac, zaglavljen u tromom žrvnju finansijskih interesa tri političko-privredna subjekta - Vlade, HG ’Budvanska rivijera’ i ’Adriatic Propertiesa’”, poručili su iz najjače budvanske opozicione partije.

Naočigled čitave javnosti Crne Gore, zakupac hotelskog kompleksa već pet godina tumara u prašini sopstvenog gradilišta, tražeći slamku spasa.

Iz SNP su istakli da je njihov stručni tim u proteklih nekoliko godina u više navrata ukazivao na sve nedostatke i negativne posljedice štetnog ugovora između HG “Budvanska rivijera” i “Adriatic Propertiesa”.

“Ovih dana sva naša dosadašnja reagovanja dobijaju epilog u kojem strana koja uporno krši značajne odredbe ugovora, zbog svojih ličnih grešaka, sada traži nagradu u formi produženja ugovora za novih 30 godina i istovremeno popust za 30 odsto kod uplata po osnovu godišnjeg zakupa. Naočigled čitave javnosti Crne Gore, zakupac hotelskog kompleksa već pet godina tumara u prašini sopstvenog gradilišta, tražeći slamku spasa, da bi na kraju, nemajući kud, zahtijevao ’produžetke’ i popust na finansijske obaveze, ne vodeći računa o tome da, sem štete koju je napravio državi, ne samo da ismijava, već i vrijeđa društveni sistem i građane”, poručili su iz SNP-a.

Zanemaruju interese Svetog Stefana

Oni su podsjetili da su i ranije upozoravali da je “problematičan odabir partnera, ’Aman resortsa’, koji je trebalo da u svom lancu predvodi hotelski kompleks Sveti Stefan”.

Zaključili su da je “gotovo nemoguće izračunati vrijednost direktne i indirektne štete ovog, sada već evidentno lošeg poslovnog poduhvata”.

Zaključili su da je “gotovo nemoguće izračunati vrijednost direktne i indirektne štete ovog, sada već evidentno lošeg poslovnog poduhvata”.

Nada u Budvansku rivijeru

U SNP-u smatraju da je “HG ’Budvanska rivijera’ u ovom trenutku na potezu”, te da “očekuju da će ovog puta pažljivo sagledati sve aspekte ove katastrofalne situacije”.

“Vjerujemo da će HG sagledati sve direktne i indirektne posljedice, te da će sada staviti pod zaštitu interese kako lokalne zajednice i mještana Svetog Stefana, tako i interese Crne Gore. Očekujemo da ce sagledati potrebe Mjesne zajendice Sveti Stefan i njenih stanovnika, te da će ovog puta promišljeno pristupiti bilo kakvom novom dogovoru, kako bi se preduprijedile, a ne produbile sve negativne posljedice koje su evidentne i progresivno se umnožavaju prethodnih pet godina”, poručili su iz SNP-a.

Galerija

Bonus video: