„Trebjesa“ donirala nikšićkom Domu zdravlja aparat od 6.000 eura

„Ova centrifuga će značiti laboratoriji jer je postojeća stara oko 13 godina i postojala je opasnost da dođe do njenog prestanka rada"
177 pregleda 0 komentar(a)
Centrifuga, DOm zdravlja Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Centrifuga, DOm zdravlja Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 09.11.2011. 11:37h

Pivara „Trebjesa“ donirala je nikšićkom Domu zdravlja centrifugu za biohemijske analize i centrifugiranje krvnih elemenata, aparat vrijedan oko 6.000 eura.

„Ova centrifuga će značiti laboratoriji jer je postojeća stara oko 13 godina i postojala je opasnost da dođe do njenog prestanka rada. Sa novom centrifugom obezbijedili smo kontinuitet laboratorijskih analiza.

Pivara ’Trebjesa’ svake godine po jednoj zdravstvenoj ustanovi u Nikšiću donira određene aparate za medicinsku dijagnostiku“, kazao je direktor nikšićkog Doma zdravlja Slobodan Tomić.

On je kazao da saradnja nikšićkih zdravstvenih ustanova i Pivare traje još iz vremena dok je „Trebjesa“ bila državno vlasništvo a nastavljena je i nakon njene privatizacije.

„Uspješne kompanije se prepoznaju ne samo po dobrim poslovnim rezultatima već i po podršci bitnim projektima u društvenoj zajednici u kojoj egzistiraju.

To je načelo koje Pivara ’Trebjesa ’poštuje i sa ovom donacijom želimo da doprinesemo da svi građani koji koriste usluge Doma zdravlja imaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu“, kazala je izvršna direktorica Pivare Sanja Ćalasan.

Ona je kazala da će se i ubuduće truditi da u skladu sa mogućnostima podržavaju slične projekte, a Dejan Krivokapić, načelnik Biohemijske laboratorije, koji se zahvalio na donaciji kazao je da će im centrifuga mnogo pomoći u svakodnevnom radu jer se kvalitetno centrifugiranje krvi ne može raditi bez dobre opreme.

Bonus video: