Nakon incidenta, pokrenut disciplinski postupak protiv nastavnice

Niko iz OŠ “Marko Miljanov”, ali ni iz Ministarstva prosvjete nije obavijestio roditelje učenika Z.P. o tome što se dešava u pomenutom slučaju
90 pregleda 0 komentar(a)
Marko Miljanov, Foto: Vesko Belojević
Marko Miljanov, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 07.11.2011. 17:23h

Uprava Osnovne škole “Marko Miljanov” pokrenula je disciplinski postupak protiv nastavnice matematike Zorice Radojević, koja je, prema tvrdnjama jednog od roditelja, na svom času tukla i maltretirala dva učenika, od kojih je jedan bio njegov sin.

Radojević je inače rezredni starešina odjeljenja VI3 u kojem uče oba učenika.

"Uprava JU OŠ “Marko Miljanov” je nakon sprovedenih radnji i prikupljenih podataka utvrdila da je nastavnica matematike R.Z. na trećem času 2.11.2011. godine, u svom ponašanju odstupila od pedagoških normi i zakonskih propisa, zbog čega je protiv nastavnice pokrenut disciplinski postupak koji je u toku", saopšteno je “Vijestima” iz Ministarstva prosvjete.

Niko iz OŠ “Marko Miljanov”, ali ni iz Ministarstva prosvjete nije obavijestio roditelje učenika Z.P. o tome što se dešava u pomenutom slučaju, već su za disciplinski postupak protiv razredne VI/3 odjeljenja, Zorice Radojević, saznali od novinara “Vijesti”.

Niko iz OŠ “Marko Miljanov”, ali ni iz Ministarstva prosvjete nije obavijestio roditelje učenika Z.P. o tome što se dešava u pomenutom slučaju

"Niko nas o tome do sada nije obavijestio. Mi smo samo željeli da zaštitimo naše dijete, a najviše nas je pogodilo što je Zorica Radojević tvrdila da nije pogriješila. Naš cilj je bio da pokažemo suprotno, kako se to više ne bi ponavljalo. Smatram da djecu u ni u kakvim okolnostima ne treba tući i da na to nemaju pravo ni nastavnici, ni komšije ni bilo ko drugi i zato smo insistirali na ovom događaju", kazala nam je majka učenika Radmila Pavićević.

Prije tri dana roditelji učenika VI/3 odjeljenja dali su podršku nastavnici Zorici Radojević, koja je optužena da je na času matematike išamarala dvojicu učenika.

Bonus video: