Otvorena sezona ribolova na Crnom jezeru

Pecalo se desnom obalom jezera, gledano sa prilaznog puta, koja je ribolovcima draža zbog većeg prostora i boljeg izbora pozicija za zabacivanje mamaca
331 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.04.2018. 11:22h

Otvaranju sezone ribolova, danas na Crnom jezeru, prisustvovalo je 25 zaljubljenika udice. Svega toliko jer se ovim povodom na obali najvećeg od 18 „Gorskih očiju“ ranijih godina okupljalo i trostruko više ribolovaca svih uzrasta i iz svih krajeva.

Ovog puta na „zbornom mjestu“ našli su se samo Žabljačani, Nikšićani, Podgoričani, nekoliko Beograđana i jedan Rus zaljubljenik flaj fišing tehnike koju je primjenjivao i ovom prilikom. Pecalo se desnom obalom jezera, gledano sa prilaznog puta, koja je ribolovcima draža zbog većeg prostora i boljeg izbora pozicija za zabacivanje mamaca.

A ovom prilikom takvog prostora je bilo još više jer se ne pamti da je još sredinom aprila došlo do „pucanja čelina“ koje su napunile basen jezera. Potekla je i Otoka, rijeka koja se izliva iz jezera, teče do gradskog stadiona gdje ponire i ponovo se pojavljuje na suprotnoj, desnoj obali Tare, praveći atraktivne vodopade „Bijela vrela“. Stručnjaci su dokazali i da se pri maksimalnom vodostaju vode koje poniru u malom Crnom jezeru pojavljuju u Komarnici.

Ribolovci ne vole pecati na tako visokom vodostaju jer iskustveno riba ne radi. Takvi su bili odgovori starih žabljačkih ribolovaca Mine Šamšala, Ivka Pješčića... Isto tako i Podgoričanina Nikole Petrovića koji 15 godina peca na ovom jezeru ali važno mu je da je na lijepom danu i jedinstvenom ambijentu kakav priža Crno jezero i Durmitor.

Kako je ko prošao tokom prvog ribolovnog dana znaće se oko 19 časova kada se udice pakuju u rance. I tako sve do 01. oktobra kada se sezona završava. Svakim danom osim ponedjeljka i četvrtka. Nedjeljom od 8 do 19 časova a radnim danima od 14 do 19. Zadovoljstvo će, kao i ranijih godina koštati 20 a za članove SRK „Crno jezero“ deset eura.

Galerija

Bonus video: