Vasiljević ide u mirovnu misiju UN-a na Kipru

Službenik Odjeljenja za međunarodnu saradnju i evropske integracije Valentin Danaj je dodao da policajci imaju dnevnicu od 77 eura
573 pregleda 0 komentar(a)
Velljović i mirovnjaci, Foto: Uprava policije
Velljović i mirovnjaci, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 07.11.2011. 12:14h

Milutin Vasiljević predstavnik Uprave policije Crne Gore upućen je u mirovnu misiju Ujedinjenih nacija na Kipru.

On će se pridružiti dvojici predstavnika Uprave policije koji se trenutno nalaze u mirovnoj misiji na Kipru Nebojši Mrvaljeviću i Slaviši Kotlaji.

Nebojša Mrvaljević kazao je da su policajci u mirovnoj misiji na Kipru zaduženi za rad sa civilima.

"Ne možemo da hapsimo i da vršimo istrage. Na Kipru se susrećemo sa lokalnim stanovništvom i farmerima. Do sada nijesmo imali problem da neko koristi vatreno oružje", rekao je Mrvaljević.

Službenik Odjeljenja za međunarodnu saradnju i evropske integracije Valentin Danaj je dodao da policajci imaju dnevnicu od 77 eura.

"Sa tim novcem mi plaćamo stanovanje, hranu kao i ostale potrebštine", istakao je Danaj.

Direktor Veselin Veljović je razgovarao sa službenicima Uprave policije koji su angažovani u misiji Ujedinjenih nacija na Kipru.

Veljović je saopštio da otpočinje novi ciklus u kojem crnogorska policija upućuje svoje predstavnike u mirovnu misiju.

"S tim u vezi su i aktivnosti Uprave policije takve da na najbolji mogući način pripreme svoje službenike za učešće u misijama Ujedinjenih nacija. Dokaz tome jesu i trenutne aktivnosti koje se realizuju u oblasti obuke sa predstavnicima instruktorskog tima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, kao i ocjene i pohvale koje stižu na adresu Uprave policije, od strane rukovodeće strukture misije, a odnose se na rad crnogorskih misionara na Kipru", piše u saopštenju policije.

Veljović je dodao da će policajci koji imaju iskustvo iz mirovnih misija pomoći pri obuci službenika policije u narednom periodu.

"Crnogorski predstavnici sa iskustvom iz mirovnih misija će biti jezgro budućih aktivnosti na planu pripreme i obuke službenika Uprave policije koji se upućuju u mirovne misije, sada kroz program Ujedinjenih nacija, a u narednom periodu i za NATO i misije Evropske unije", istakao je Veljović.

Bonus video: