Žabljak dobija besplatan bežični internet

Iz USAID-a cu ocijenili da je Žabljak jedna od ključnih turističkih lokacija u Crnoj Gori, sa ogromnim potencijalom za ostvarivanje značajnog prihoda
125 pregleda 0 komentar(a)
internet, Foto: Luka Zeković
internet, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.11.2011. 11:02h

Žabljak će dobiti besplatan pristup bežičnom internetu, u cilju podsticanja ekonomskog razvoja te opštine kroz omogućavanje malim i srednjim preduzećima da unaprijede rad putem elektronskog poslovanja.

Projekat realizuje podgorička kompanija MNNews, u saradnji sa Opštinom Žabljak, u okviru Projekta ekonomskog razvoja Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID).

Projekat, od septembra prošle godine, sprovodi CHF International u saradnji sa RTI International i crnogorskim partnerima Regionalnom razvojnom agencijom za Bjelasicu, Komove i Prokletije i FORS Montenegro.

Iz USAID-a je saopšteno da se projekat besplatnog pristupa bežičnom internetu sastoji od instalacije sedam WI-FI pristupnih tačaka na Žabljaku, održavanja sistema i obezbjeđivanja podrške u jednogodišnjem periodu.

"Servis omogućava svima koji se nalaze u zoni djelovanja baznih stanica besplatno korišćenje internet usluga 24 sata. Od projekta će imati koristi svi stanovnici Žabljaka – poslovni ljudi, učenici, studenti, ali i gosti i turisti koji posjete grad. Na ovaj način će projekat doprinijeti poboljšanju turističke ponude Žabljaka", ocijenjeno je iz USAID-a.

Prezentacija tog projekta, kao i promocija uspješno sprovedenih projekata obezbjeđivanja komunalnog mobilijara i snjegočistača biće organizovana sjutra.

Iz USAID-a cu ocijenili da je Žabljak jedna od ključnih turističkih lokacija u Crnoj Gori, sa ogromnim potencijalom za ostvarivanje značajnog prihoda, tokom zimske i ljetnje turističke sezone.

"Tokom prethodnih godina, Opština je uložila značajna sredstva na poboljšanju infrastrukture kroz rekonstrukciju ulica, lokalnih saobraćajnica i pješačkih staza", naveli su iz USAID-a.

Putem obezbjeđivanja komunalnog mobilijara, USAID Projekat ekonomskog razvoja nastoji da podrži opštinu Žabljak u daljim naporima da ojača turističke potencijale putem uređenja staza za šetnju u centru grada.

"Nabavkom snjegočistača će se stvoriti uslovi da opštinske službe efikasno održavaju lokalne puteve, parkirališta, prilaze hotelima i restoranima tokom zimske turističke sezone", saopšteno je iz USAID-a.

Bonus video: