Nakon incidenta, roditelji brane nastavnicu

" Razredni starješina mora omogućiti normalno odvijanje nastave kako sebi, tako i drugim nastavnicima, što je ponekad nemoguće postići od pojedine djece"
160 pregleda 0 komentar(a)
Marko Miljanov, Foto: Vesko Belojević
Marko Miljanov, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.11.2011. 19:01h

Roditelji učenika odjeljenja VI/3 Osnovne škole „Marko Miljanov“ u reagovanju na tekst „Kazna od razredne“, objavljen u „Vijestima“ u petak, saopštili su da oni i njihova djeca smatraju da „ničije dijete nije bilo do te mjere maltretirano ni batinano da bi taj događaj uzeo toliko maha“.

Otac učenika Z. P. ispričao je „Vijestima“ da je njegovog sina i druga iz odjeljenja A. G. razredna Zorica Radojević izudarala na času matematike, te su protiv nje podnijeli krivičnu prijavu u Centru bezbjednosti.

Zaboravljamo i na to da smo mi roditelji dužni da bolje vaspitavamo svoju djecu, saopštili su roditelji

" Prelazak djece iz petog u šesti razred bio je veliki preokret za njih. Dodjeljivanje Zorice Radojević za razrednog starješinu odjeljenju naše djece, činilo je veliko olakšanje za sve nas, jer je ona odličan pedagog i neko ko umije na pravi način da se bori za svoje đake" saopštili su roditelji.

U reagovanju napominju da su njihova djeca ovo tromjesečje prošla bez ijedne negativne ocjene i bila pohvaljena na Nastavničkom vijeću, što dosta govori i o samom razrednom starješini.

" Razredni starješina mora omogućiti normalno odvijanje nastave kako sebi, tako i drugim nastavnicima, što je ponekad nemoguće postići od pojedine djece.

To su sve odgovornosti koje razredna nosi na svojim plećima, a na postignute rezultate ponekad zaboravljamo. Zaboravljamo i na to da smo mi roditelji dužni da bolje vaspitavamo svoju djecu" saopštili su roditelji.

Reagovanje su potpisali roditelji Aga Sladojević, Saka Gutić, Olivera Rakočević, Boris Marović, Svetlana Ljuljđurović, Marina Darmanović, Eleonora Spasojević, Snežana Janković, Vesna Prelević, Nada Jovanović, Branka Jovanović.

Potpisali su se i Sanja Camović, Dragana Šćepanović, Ulvija Bero, Gordana Tošković, Olivera Ceković, Agron Hetemi, Edita Kepić, Vesna Milikić, Milanka Vujadinović, Aleksandra Kosarić i Šaja Kajošević.

Bonus video: