Zaobilaznica na Žabljaku biće gotova prije snijega

Ni ova, kao ni jedna dosadašnja investicija na Žabljaku nije protekla bez nezadovoljstava nekih stanovnika pored čijih kuća saobraćajnica prolazi
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2011. 14:33h

Kako su na početku radova obećali nadležni u lokalnoj upravi i Direkciji za saobraćaj koja je investitor, mini zaobilaznica duga 1,5 kilometara koja se proteže od skretanja prema skijalištu Javorovača do hotela "Enigma", na izlazu iz grada prema mostu na Tari, biće po svemu sudeći završena prije snijega.

Radovi na 1,5 milona eura vrijednoj investiciji počeli su 25 jula.

Prethodno je na tenderu za izvođača radova izabrana nikšićka firma "Mehanizacija i programat".

Uklonjen je dio štalskog naselja koji se nalazio u zoni puta. Nakon proboja puta i tamponiranja položen je šest metara širok asfalt.

Prema projektu sa jedne strane saobraćajnice izgrađen je trotoar, urađeno nekoliko raskrsnica i postavljena ulična rasvjeta. Iscrtana je horizontalna putna signalizacija i postavljeni stubovi za montažu saobraćajnih znakova.

Ni ova, kao ni jedna dosadašnja investicija na Žabljaku nije protekla bez nezadovoljstava nekih stanovnika pored čijih kuća saobraćajnica prolazi.

Neki zbog okolnosti da se put primakao gotovo do same kuće a zbog visokog sloja tampona njihova stambena jedinca vizuelno izgleda patuljasto. Drugi zbog neizgrađenih kvalitetnih pristupnih puteva.

Na nekoliko pozicija građeni su potporni zidovi kako bi se spriječila oštećenja objekata usled erozije kosina nastalih prilikom proboja puta. Lokalna uprava i investitor držali su se izvođačkog projekta.

Od zaobilaznice se očekuje da smanji gužve u gradu

Ljetošnja turistička sezona, kada se izgradnjom magistrale prema Boki veliki broj vozila kreće se ovim pravcem i glavnom gradskom saobraćajnicom čime su se u gradu stvaraju velike gužve ukazala je na neophodnost postojanja zaobilazne saobraćajnice.

Tokom avgusta dnevno je kroz grad prolazilo oko 3.000 vozila. Od zaobilaznice se očekuje da smanji gužve u gradu, naročito da teretni saobraćaj preusmjeri na tu saobraćajnicu.

Galerija

Bonus video: