Arhus centar i u Nikšiću

Arhus centar ima za cilj podršku u sprovođenju Arhuske konvencije koja se odnosi na dostupnost informacija, učešće javnosti u donošenju odluka
0 komentar(a)
Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 04.11.2011. 14:36h

Ekološki pokret „Ozon“, uz podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori i Agencije za zaštitu životne sredine, otvoriće 11. novembra Arhus centar u ulici Serdara Jola Piletica u Nikšiću. Centar u Nikšiću je drugi te vrste u Crnoj Gori, a jedan već postoji u Podgorici.

Arhus centar ima za cilj podršku u sprovođenju Arhuske konvencije koja se odnosi na dostupnost informacija, učešće javnosti u donošenju odluka i pravu na pravnu zaštitu u pitanjima životne sredine.

Kako je najavljeno nikšićki Arhus centar će imati karakter regionalnog centra za sjever Crne Gore, a njegove usluge koristiće građani sa teritorije Nikšića, Plužina, Šavnika i Žabljaka.

"U okviru centra građani će na licu mjesta dobijati informacije iz oblasti životne sredine, stručne savjete, ali i mogućnost da organizuju sastanke sa nadležnim institucijama", najavljeno je iz tog centra.

Povodom otvarnja Arhus centra u Nikšiću biće organizovan i okrugli sto ”Arhuska konvencija i uloga nevladinih organizacija kroz saradnju sa Arhus centrima“ u 12 časova u hotelu “Onogošt”.

Bonus video: