Senat Univerziteta podržao zahtjeve Studentskog parlamenta

Studenti zahtijevaju i rješavanje problema nezaposlenosti, jer se na Birou rada nalazi više od 4.000 osoba sa fakultetskom diplomom
0 komentar(a)
Studentska Unija, protest studenti, Foto: Savo Prelević
Studentska Unija, protest studenti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.11.2011. 15:15h

Senat Univerziteta Crne Gore podržao je zahtjeve studenata za poboljšanje uslova školovanja i pozvao sve profesore i dekane da im pomognu.

Iz Studentskog parlamenta ranije su najavili da će 17. novembra organizovati ulične proteste, a u tome će im pomoći i profesori.

"Članovi Senata Univerziteta Crne Gore podržali su na današnjoj sjednici aktivnosti Studentskog parlamenta, kojima predstavnici studenata nastoje ostvariti svoja prava i poboljšati uslove studiranja.

Pozvali su sve profesore i dekane Univerziteta da podrže i podstaknu realizaciju planiranih aktivnosti studenata i tako im pomognu u ostvarivanju željenih ciljeva", saopštili su iz službe za odnose s javnošću UCG.

Nezadovoljni odnosom države prema visokom obrazovanju, studenti UCG prekinuli su 20. oktobra nastavu i "okupirali" holove svih fakulteta.

Članovi Senata podržali su i studentsku inicijativu za poboljšanje kvaliteta stručne prakse koja se obavlja tokom studija

Studenti zahtijevaju i rješavanje problema nezaposlenosti, jer se, kako su upozorili, na Birou rada nalazi više od 4.000 osoba sa fakultetskom diplomom.

Predsjednik Studentskog parlamenta Petar Golubović najavio je da će, pored postojećih zahtjeva, zatražiti od Skupštine da, kroz izmjenu postojećih, ili donošenje novih zakona, stimuliše poslodavce da zapošljavaju studente.

Članovi Senata podržali su i studentsku inicijativu za poboljšanje kvaliteta stručne prakse koja se obavlja tokom studija.

"Zaključeno je da je potrebno sistematski pristupiti tom pitanju, i da će se u narednom periodu intenzivnije raditi na povećanju praktične primjenljivosti studijskih programa”, piše u saopštenju.

Bonus video: