Radnica "Porto Montenegra" dobila otkaz zbog priče sa novinarom "Vijesti"

"Šef Miroslav Milanović mi je prije dva dana iz Beograda poslao SMS poruku pitavši me zašto sam razgovarala sa novinarom"
84 pregleda 0 komentar(a)
Porto Montenegro, Foto: Siniša Luković
Porto Montenegro, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 03.11.2011. 10:02h

Samohrana majka iz Tivta Stojanka Zec koja je proteklih mjeseci kao čistačica radila u elitnom tivatskom nautičko-turističkom naselju i marini za megajahte „Porto Montenegro”, dobila je otkaz zbog toga što je, kako su joj šefovi rekli, razgovarala sa novinarima i loše govorila o “Porto Montenegru”.

Zec je na osnovu ugovora o radu na određeno vrijeme, tri mjeseca radila u tivatskoj marini čisteći javne površine oko luksuznih stambeno-poslovnih prostora „Teuta”, „Zeta” i „Ozana”.

Kako kaže, bilo joj je obećano da će po isteku prvog ugovora, dobiti i novi tromjesečni ugovor i nastaviti da radi kao čistačica, ali na drugom dijelu marine. To se međutim nije desilo, jer je dobila otkaz nakon što su njeni pretpostavljeni konstatovali da je jednom prilikom stajala na javnoj površini u “Porto Montenegru” i razgovarala sa svojim poznanikom koji je slučajno, i novinar „Vijesti”.

"Mene interesuje samo posao jer od njega izdržavam sebe i svoje trinaestogodišnje dijete"

„Vijesti” su tokom prethodna dva mjeseca objavile nekoliko tekstova o kontroverznim dešavanjima u tivatskoj elitnoj marini – počev od izgradnje luksuznog otvorenog bazena sa papirima privremenog objekta, preko toga da u evidenciji Uprave za nekretnine nisu uvedeni podaci o vlasništvu za sve nekretnine u “Porto Montenegru”, do toga da je ta firma samo od prodaje dva plutajuća doka bivšeg Arsenala kojeg je cijelog dobila za 3,2 miliona eura, zaradila preko pet miliona.

"Mene isteresuje samo posao..."

"Šef Miroslav Milanović mi je prije dva dana iz Beograda poslao SMS poruku pitavši me zašto sam razgovarala sa novinarom, a juče mi je saopštio da sam dobila otkaz i da više nema šta da tražim u „Porto Montenegru”", kazala je Zec dodajući da je Milošević sa kojim se sastala juče ujutro, tom prilikom decidno pitao:

“Šta ste prenijeli Siniši Lukoviću ? Pri tom je ime novinara zapisao na papiriću koji mi je pokazao.

Zec je rekla da su još šefovi zamjerili što je kontaktirala i sa rodbinom novinara “Vijesti”

"Odgovorila sam mu da ja imenovanog poznajem od ranije ali i da se ne sjećam da sam mu dala bilo kakvu informaciju. Mene interesuje samo posao jer od njega izdržavam sebe i svoje trinaestogodišnje dijete, na što mi Milanović rekao da je razlog zašto sam dobila otkaz moj navodni “sastanak sa novinarom i blaćenje firme u kojoj radim ", kazala je Zec.

Ona je rekla da su još šefovi zamjerili što je kontaktirala i sa rodbinom novinara “Vijesti” koja radi u lokalu u „Porto Montenegru” ispred kojeg je ona čistila ulicu.

Ugovor istekao

Ugovor o radu Stojanke Zec je istekao 31.oktobra 2011. i to je jedini razlog prestanka njenog radnog odnosa.

„Porto Montenegro” poštuje važeću zakonsku regulativu, što podrazumijeva i poštovanje zakonom predviđene procedure prijema i otpuštanja radnika - bilo je sve što je na ovu temu rekla portparol „Porto Montenegra” Branka Božinović. Ona nije odgovorila na pitanja “Vijesti” kako “Porto Montenegro” zna o čemu je, tobože, Stojanka Zec na ulici pričala sa novinarom “Vijesti”, kao i da li kompanija kanadskog milijardera Pitera Manka prisluškuje i prati svoje zaposlene. Miroslav Milanović sa kojim je novinar “Vijesti” juče kontaktirao telefonom, prvo je predložio da se “nađemo pa ću vam tada sve lakše razjasniti”, da bi nakon toga u drugom razgovoru poručio da “je to zabranjeno pravilima kompanije i da pitanja pošaljemo PR službi”.

Bonus video: