Na dan Željeznice, putnici se 4 sata smrzavali u Kolašinu

Čuli smo da su se iz Željeznice hvalili da je kašnjenje smanjeno u Crnoj Gori. Biće sjutra da se oglase i kažu da je voz bio na teritoriji neke treće zemlje, rekao je jedan putnik
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.11.2011. 00:38h

Na dan kada je Željeznica slavila 103 godine postojanja i kada se direktor hvalio da se kašnjenja mjere minutama, desilo se kašnjenje od skoro četiri sata, koje su putnici proveli u hladnim vagonima na stanici u Kolašinu.

Direktor sektora za elektrotehničke poslove u Željezničkoj infrastrukturi Ratko Stijepović kazao je da je u tunelu Ostrovica, gdje su u toku sanacioni radovi, nešto poslje 19 sati na konktaktnu mrežu pala hidroizolaciona folija što je izazvalo prekid saobraćaja, koji je osposobljen sinoć oko 23 sata.

Treća zemlja?

Posebno teško bilo je starijima i djeci

Da bi se ugrijali, snalazili su se kako su znali, pokrivali jaknama, vrijeme prekraćivali u restoranu kolašinske stanice.

"Ovo je postalo besmisleno. Čuli smo da su se iz Željeznice hvalili da je kašnjenje smanjeno u Crnoj Gori. Biće sjutra da se oglase i kažu da je voz bio na teritoriji neke treće zemlje. Ovo je bruka i sramota. Niko da nam kaže o čemu se radi", kazao je jedan od putnika iz voza koji je pozvao redakciju "Vijesti".

Temperatura na nuli

Posebno teško bilo je starijima i djeci. Jedna od putnica kazala je da toliko sati provedenih u vagonu nikome ne bi poželjela, posebno ako se sa malim djetetom vraća sa liječenja iz bolnice u Beogradu.

"Ponašaju se kao da smo stoka. Zamislite samo agoniju koju proživljavam sa svojim bolesnim djetetom u vozu cijeli dan. Malo je što ionako kasni po par sati, da bi sad bili osuđeni da čamimo u ledenom vagonu".

Oko 22 sata temperatura vazduha u Kolašinu bila je na nuli.

Bonus video: