Nema para za Dom za stare u Donjoj Gorici

Predstavnici Glavnog grada i Ministarstva rada i socijalnog staranja najavili su u oktobru 2010. godine da će do kraja 2012. godine biti izgrađen Dom za stare
124 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.11.2011. 19:08h

Iako je budžetom Glavnog grada za ovu godinu bilo planirano 300. 000 eura za pripremne radove na izgradnji Doma za stare u Donjoj Gorici, ništa od planiranog nije urađeno.

S obzirom na rebalans budžeta, koji je umanjen za 15 miliona, gradski sekretar za finansije Miomir Jakšić kazao je „Vijestima” da do kraja ove godine nijesu planirali ništa po tom pitanju, te da će vidjeti šta će biti sa izgradnjom Doma u 2012. godini.

Sa radovima se ne odmiče ni kada je u pitanju gradsko pozorište.

Gradonačelnik Miomir Mugoša je tada kazao da je priprema projekta gradnje Doma starih trajala dugo, ali da žele da izgrade savremen objekat.

"Ovakav objekat je nužan Podgorici. U pripremi projekta imali smo konsultacije sa svim subjektima na državnom nivou. U Domu će biti smještene i osobe kojima će biti potrebna zdravstvena zaštita. Planom izmjene DUP-a Donja Gorica predviđena je lokacija za izgradnju objekta", rekao je tada Mugoša.

Puste najave

Predviđeno je da Dom, za koji je projekat uradila firma “Tehnoekonomski inženjering” iz Podgorice, bude izgrađen na lokaciji od 17.800 kvadratnih metara i ima površinu od 7.350 kvadrata. Vrijednost projekta, čiji je investitor Glavni grad, procijenjena je na 9.700.000 eura.

Tada je saopšteno da će objekat biti prilagođen osobama sa invaliditetom i otvoren za dnevne i višednevne korisnike, te da je projektom izgradnje predviđena mogućnost povećanja kapaciteta za 40 korisnika.

Najavljivano je da će u okviru Doma biti organizovana i pojačana njega za stare i nemoćne, zajednički sadržaji, te da će korisnicima biti dostupne i zdravstvene usluge sa ambulantom i apotekom, fizikalnom terapijom i da će imati sopstvenu biblioteku.

Srušili bioskop, čekaćemo na pozorište

Sa radovima se ne odmiče ni kada je u pitanju gradsko pozorište.

Kino “Kultura” je srušen u avgustu, a na toj lokaciji je planirana izgradnja garaže i gradskog pozorišta.

Mugoša je ranije najavljivao da će pozorište biti izgrađeno do početka školske godine 2011/2012.

Na mjestu nekadašnjeg bioskopa, koji je bio jedan od simbola grada i zbog čijeg rušenja su negodovali kulturni poslanici, sada je prazan prostor ograđen žicom.

Galerija

Bonus video: