Prva crnogorska škola proslavila 177 godina postojanja

Tim povodom, u plenarnoj sali Skupštine prijestonice Cetinje upriličena je svečanost, na kojoj je prisutne goste pozdravio direktor OŠ „Njegoš” Nikola Latković
1359 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.11.2011. 16:02h

Prva škola u Crnoj Gori, cetinjska OŠ „Njegoš“, proslavila je značajan jubilej, 177 godina postojanja.

Tim povodom, u plenarnoj sali Skupštine prijestonice Cetinje upriličena je svečanost, na kojoj je prisutne goste pozdravio direktor OŠ „Njegoš” Nikola Latković.

Ana Nikolić istakla je kako je djelovanje Osnovne škole „Njegoš” nezaobilazno i izuzetno dragocjeno u cjelokupnom istorijatu crnogorske prosvjete.

Obraćajući se prisutnima, zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Nikolić istakla je kako je djelovanje Osnovne škole „Njegoš” nezaobilazno i izuzetno dragocjeno u cjelokupnom istorijatu crnogorske prosvjete.

"Osnovana 1834. godine, nekada Državna škola, tokom čitavog svog trajanja bila je rasadnik nosilaca državne vlasti, te istaknutih naučnih, kulturnih i društvenih poslenika. Osnovna škola 'Njegoš' bila je, a dodaću i ostala, institucija za ponos, kako Cetinja, tako i Crne Gore", naglasila je ona.

Stigli i iz Malog Iđoša

U sklopu svečanosti, kojoj su, uz članove lokalne uprave, prisustvovali i predstavnici Ministarstva prosvjete Crne Gore, učenici Osnovne škole “Njegoš” upriličili su sadržajan kulturno–umjetnički program.

Najstariju osnovnu školu u Crnoj Gori, tokom aktuelne školske godine, pohađa 596 učenika, raspoređenih u 25 odjeljenja.

Najstariju osnovnu školu u Crnoj Gori, tokom aktuelne školske godine, pohađa 596 učenika, raspoređenih u 25 odjeljenja.

Tokom posljednje dvije godine, u Osnovnoj školi “Njegoš” zabilježen je rast upisa učenika u prvi razred, te je u septembru tekuće godine u školu krenulo gotovo 20 odsto prvaka više u odnosu na prethodno ljeto.

Na samom kraju proslave, direktor škole „Njegoš“ Nikola Latković uručio je prigodne darove najboljim učenicima, među kojima su se našli Ana Popović, Ana Mrvaljević, Sanja Pejović, Maja Stanković, Vladana Mudreša, Jovan Mićunović, Milica Kraljević i Zoran Vučinić, nakon čega je uslijedio bogat kulturno-zabavni program koji su izveli učenici škole.

Galerija

Bonus video: