Ministarstvo: Hotela Žabljak i Jezera biće rekonstruisani dogodine

Što se tiče Planinke urađen je projektni zadatak od renomirane francuske arhitektonske institucije, rekao je Popović
526 pregleda 0 komentar(a)
hotel jezera, Foto: Panoramio.com/Mirko Traparić
hotel jezera, Foto: Panoramio.com/Mirko Traparić
Ažurirano: 01.11.2011. 15:07h

Hoteli Žabljak i Jezera, kojima gazduje kompanija Hotel menadžment (HM) Durmitor, trebalo bi da se rekonstruišu tokom naredne godine, saopštio je pomoćnik ministra za održivi razvoj i turizam, Nebojša Popović.

On je kazao da su od vlasnika hotela dobili najave da bi hotel Žabljak tokom januara odnosno odmah nakon novogodišnjih praznika trebalo da se zatvori, kako bi se krenulo u njegovu rekonstrukciju.

“Vlasnik je, prema našim informacijama, već predao Opštini Žabljak dokumentaciju za rekonstrukciju, tako da ćemo dalje pratiti razvoj situacije”, rekao je Popović agenciji Mina-business.

Do kraja godine potraživanja HM Durmitora

On je naveo da bi nakon realizacije ljetnje turističke sezone naredne godine trebalo da počne i rekonstrukcija hotela Jezera.

“Što se tiče Planinke urađen je projektni zadatak od renomirane francuske arhitektonske institucije i očekujemo da se nakon pribavljanja dozvola nakon ljetnje sezone počne i sa tom rekonstrukcijom”, rekao je Popović.

Ministarstvo za održivi razvoj i turizam, prema riječima Popovića, sve navedene inicijative, shodno dosadašnjem iskustvu, prima sa određenom rezervom, ali i pored toga očekuju da se ispoštuju obećanja koje je dao investitor.

Popović je dodao da bi radnicima HM Durmitora trebalo da se do kraja godine isplate sva potraživanja, shodno predlogu koji je dao vlasnik a sa čime su se zaposleni složili.

Posebno važno pitanje bezbjednosti žičare

Komentarišući situaciju u vezi imovine nekadašnjeg Ski centra Durmitor, Popović je kazao da se pred Apelacionim sudom vode dva sudska spora i da bi što prije trebalo da se donesu presude kako bi se na vrijeme pripremila zimska sezona.

Ranije je Privredni sud u Bijelom Polju prvostepenom presudom 22. septembra poništio ugovor o zakupu žičare Savin kuk sa pripadnostima, kao i onaj o podzakupu zaključen između Nju /New/ ski centra i biznismena Radovana Grbovića.

Popović je kazao da je bitno da se što prije donese presuda u korist bilo koje strane, kako bi taj koji uspije u sporu imao više vremena da pripremi sezonu.

“Mi ćemo kao Ministarstvo koje izdaje dozvole insistirati na primjeni i ispunjavanju svih standarda, naročito pitanje bezbjednosti žičare za korišćenje”, zaključio je Popović.

Bonus video: