Nastavnik u školi "Savo Pejanović" dao otkaz zbog incidenta

Zbog neprimjerenog ponašanja, Đurović je tada učenika sedmog razreda F. S. poslao u ćošak, nakon čega su ga drugovi iz razreda gađali gumicama
260 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Savo Pejanović, Foto: Vesko Belojević
OŠ Savo Pejanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.11.2011. 01:47h

Profesor italijanskog jezika u Osnovnoj školi ”Savo Pejanović” Lazar Đurović dao je otkaz, nakon incidenta koji se 21. oktobra dogodio u toj obrazovnoj ustanovi.

Zbog neprimjerenog ponašanja, Đurović je tada učenika sedmog razreda F. S. poslao u ćošak, nakon čega su ga drugovi iz razreda gađali gumicama.

Povodom tog događaja, redakciji “Vijesti” obratila se direktorica škole Darina Adžić.

Učenik ispričap šta se desilo

“Pomenuti događaj se desio na času italijanskog jezika u VII-1 odjeljenju, gdje je nastavu izvodio predmetni nastavnik Lazar Đurović, koji je bio privremeno angažovan na zamjenu do 30 dana, umjesto nastavnice koja je bila odsutna zbog bolesti. Odmah nakon saznanja o dešavanjima, obavljeni su razgovori sa predmetnim nastavnikom, odjeljenjskim starješinom i pedagogom škole, učenikom F.S. koji je uz prisustvo roditelja opisao šta se desilo na času italijanskog jezika", piše Adžić u dopisu.

Odjeljenjski starješina i pedagog škole obavili su razgovor sa učenicima VII-1 odjeljenja na času odjeljenske zajednice. O svim obavljenim razgovorima sačinjena je pismena zabilješka.

Na osnovu svega navedenog, jasno je da predmetni nastavnik nije reagovao u skladu sa pravilima ponašanja i važećim propisima koji definišu vaspitno-obrazovni rad.

Nastavnik se izvinio

“Na času odjeljenjske zajednice, učenici VII-1 odjeljenja nijesu potvrdili navode učenika F. S. da je predmetni nastavnik dao odobrenje da ga učenici gađaju gumicama.

Na osnovu svega navedenog, jasno je da predmetni nastavnik nije reagovao u skladu sa pravilima ponašanja i važećim propisima koji definišu vaspitno-obrazovni rad.

Lazar Đurović se izvinio učeniku i njegovom roditelju i saopštio da mu nije bila namjera da kažnjava učenika i da ga omalovažava. Škola veoma žali što se ovo desilo”, piše u saopštenju.

Bonus video: