Nikšićki penzioneri najbolji u pikadu, stonom tenisu i šahu

Na borilištima oko restorana "Javorovača" i u hotelu "Gorske oči" zaokružen je ovogodišnji takmičarski ciklus rekreativnih susreta vremešnih crnogorskih sportista
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2011. 16:00h

Oko 100 crnogorskih penzionera su se, u organizaciji Crnogorskog saveza društava za sportsku rekreaciju "Veterani", ponovo okupili na Žabljaku kako bi se takmičili u pikadu, šahu i stonom tenisu, disciplinama koje zbog obimnog programa nijesu odradili krajem avgusta.

Tako je na borilištima oko restorana "Javorovača" i u hotelu "Gorske oči" zaokružen ovogodišnji takmičarski ciklus rekreativnih susreta vremešnih crnogorskih sportista.

Najuspješnije veteranke u pikadu bile su Nikšićanke Mileva Petrović, Vera Žižić i Sloba Čvorović a kod veterana Dragomir Čejović iz Nikšića ispred Cetinjana Mihaila Jablana i Martina Perovića.

I u stonom tenisu, sva tri odličja pripala su Nikšićankama, Branki Drobnjak, Veri Žižić i Terezi Sandić. Kod muškaraca pobjednik je Milutin Maraš iz Podgorice. Drugi je član ekipe vojnih veterana iz Podgorice Marko Zalović a treći Radojica Jokić iz Nikšića.

U stonoteniskom muškom dublu prvi su Podgoričani isper predstavnika Žabljaka i Nikšića.

Beranac Senad Mušović je prvi, Džeko Kalač iz Rožaja drugi a Dragoljub Đurković iz Nikšića treći u šahu. U toj disciplini najbolja je ekipa Rožaja ispred Berana i Nikšića

Sve prošlo u najboljem redu

Delegat saveza na takmičenju Vukajlo Radenović i član organizacionog odbora Jovo Mićunović kazali su da je takmičenje, kao i više od deset ovosezonskih, prošlo u najboljem redu.

Uz poziv crnogorskim penzionerima da im se u narednoj godini priključe u još većem broju kažu da su postignuti rezultati u drugom planu a osnovno je druženje i težnja ka boljem i ljepšem životu.

Doprinos uspješno održanoj manifestaciji dali su zaposleni u Ski centru "Javorovača", hotelu "Gorske oči", grupa sportskih aktivista iz Žabljaka, kao i firma "VZ sport" iz Žabljaka ekskluzivni distributer slovenačkog "Elana" koji je za potrebe "Veterana" obezbijedio sve potrebne rekvizite.

Galerija

Bonus video: