Roditelji učenika F.S. revoltirani stavom škole: Zašto grešku ne priznaju

"Ne želim da branim svog sina, jeste pogriješio, ali sam siguran da je i ovakvo ponašanje nastavnika nedopustivo” kaže jedan od roditelja
63 pregleda 0 komentar(a)
OŠ "Savo Pejanović", Foto: Vesko Belojević
OŠ "Savo Pejanović", Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 30.10.2011. 09:24h

Roditelj đaka F. S. koji je nedavno, uz blagoslov nastavnika, maltretiran na času italijanskog jezika, kazao je juče “Vijestima” da ne može da shvati zbog čega u Osnovnoj školi “Savo Pejanović” pokušavaju da zataškaju cijeli slučaj.

“Ne mogu da shvatim da u školi pokušavaju da sakriju pomenuti događaj, kao da se ništa nije desilo, umjesto da priznaju grešku nastavnika Lazara Vujovića.

Dječak je bio nemiran na času, zbog čega ga je Vujović poslao, najprije u jedan, a potom i u drugi ćošak.

Neko od učenika pitao je mogu li da ga gađaju gumicama, što im je Vujović i odobrio. Smatram da je takav odnos nedopustiv za jednu vaspitnu ustanovu.

Ne želim da branim svog sina, jeste pogriješio, ali sam siguran da je i ovakvo ponašanje nastavnika nedopustivo”, kazao je jedan od roditelja maloljetnog F. S.

U školi zid ćutanja

“Vijesti” od ponedjeljka pokušavaju da saznaju šta se zaista desilo na času italijanskog jezika, ali su u OŠ “Savo Pejanović” naišle na zid ćutanja.

Kada su novinari “Vijesti” u utorak pokušali da u školi dobiju informaciju o pomenutom incidentu, rečeno je da u tom trenutku nema direktora, ni zamjenika, ali ni pedagoga.

Istog dana, nekoliko sati kasnije, na školski telefon se javila zamjenica direktorice Tanja Milović i odgovorila da je direktor na sastanku, a da ona “koristi svoje pravo da ne daje izjave”

"Ministarstvo prosvjete i sporta je u stalnoj komunikaciji sa upravom JU OŠ “Savo Pejanović” u Podgorici, koja nas je informisala o pomenutom slučaju.

Uprava škole trenutno utvrđuje činjenično stanje nakon čega će, ukoliko bude potrebno, preduzeti sve neophodne radnje i mjere u skladu sa zakonom", kazala je ranije “Vijestima” PR Ministarstva prosvjete Vesna Gajević.

“Vijestima” je nezvanično rečeno i da su prosvjetnim inspektorima izjave povodom tog događaja već dali učenik F. S., nastavnik Vujović i jedan od roditelja đaka.

Bonus video: