Niska primanja urušavaju ugled prosvjetnih radnika

Predsjednik te radničke organizacije Zvonko Pavićević kazao je da rad u prosvjeti i dalje ima tretman nečega što je manje vrijedno
67 pregleda 1 komentar(a)
Zvonko Pavićević, štrajk, Foto: Arhiva "Vijesti"
Zvonko Pavićević, štrajk, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.10.2011. 18:34h

Primanja prosvjetnih radnika su ispod prosjeka, što osjetno urušava ugled te profesije, saopšteno je na četvrtom Kongresu Sindikata prosvjete Crne Gore, održanom na Cetinju.

Predsjednik te radničke organizacije Zvonko Pavićević kazao je da rad u prosvjeti i dalje ima tretman nečega što je manje vrijedno.

„To najbolje pokazuju naša primanja, koja su ispod prosječne zarade zaposlenih u Crnoj Gori“, rekao je Pavićević, prenosi Televizija Crne Gore.

Prema njegovim riječima, takvo stanje mora hitno da se promijeni.

U Sindikatu su, kako je naveo, svjesni da su evropske integracije, borba protiv kriminala i uspostavljanje vladavine prava samo neki od zahtjevnih zadataka kojima se Vlada bavi.

„A to su, u stvari, ključni problemi zbog kojih je u nezavidan položaj dovedena ogromna većina crnogorskih građana, među njima i prosvjetni radnici“, pojasnio je Pavićević.

Ministar prosvjete Slavoljub Stijepović kazao je da će se Vlada, iako nema novca za povećanje zarada, posvetiti poboljšanju standarda prosvjetnih radnika.

„Nama je cilj da stvorimo uslove da prosvjetni radnici, koji imaju uzvišenu misiju u društvu, budu što zadovoljniji“, rekao je on.

Bonus video: