Urednica u "Pobjedi" nagradu podijelila sa "Vijestima" i "Monitorom"

Uplatila po 100 eura od ukupno 300, revoltirana, kako tvrdi, dvogodišnjim ratom koji “Pobjeda” vodi protiv “Vijesti” i “Monitora”
57 pregleda 0 komentar(a)
Ratka Jovanović, Foto: Privatni album
Ratka Jovanović, Foto: Privatni album
Ažurirano: 29.10.2011. 08:37h

Urednica redakture i lekture “Pobjede” Ratka Jovanović podijelila je jubilarnu nagradu te kuće, dobijenu za tri decenije rada, sa “Vijestima” i “Monitorom”.

Revoltirana, kako tvrdi, dvogodišnjim ratom koji “Pobjeda” vodi protiv “Vijesti” i “Monitora”, Jovanovićeva je, od ukupno 300 eura, po stotinu uplatila na žiro-račune nezavisnih medija.

Kako je objasnila za “Vijesti”, profesionalna etika joj nije dozvolila da zadrži novac, niti da primi zahvalnicu.

“Treba li uopšte da objašnjavam da sam u ovom dvogodišnjem prljavom ratu, kakav nije zabilježen u istoriji crnogorskog novinarstva, 'Pobjede' protiv 'Vijesti' i 'Monitora', stala na stranu tih nezavisnih medija. Nijesam imala obraza da primim ni zahvalnicu, ni pare, jer je moja borba za slobodu svih novinara u 'Pobjedi' ispala potpuno uzaludna”, objasnila je Jovanovićeva.

Ocijenila je da, iako je rukovodstvo najstarijeg crnogorskog dnevnog lista sa lojalnim službenicima proslavilo 67 godina postojanja, tu nema ničega za slavlje.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: