Đak u ćošku, drugovi ga gađali

Nastavnik italijanskog jezika Lazar Vujović otjerao je učenika u ćošak, te ostalim đacima naredio da ga gađaju. Učenik je tako pogođen šestarom, cipelom i drugim predmetima
73 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Savo Pejanović, Foto: Vesko Belojević
OŠ Savo Pejanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.10.2011. 07:40h

Informaciju da je učenik F. VII/1 Osnovne škole "Savo Pejanović" surovo kažnjen prošlog petka na času italijanskog jezika juče nije bilo moguće provjeriti u samoj školi.

Naime, prema nezvaničnim informacijama, učenika tog odjeljenja nastavnik italijanskog jezika Lazar Vujović otjerao je u ćošak, a potom ostalim đacima naredio da ga gađaju raznim predmetima. Učenik je tako pogođen šestarom, cipelom i drugim predmetima.

Kada su novinari “Vijesti” u utorak pokušali da u školi dobiju informaciju o pomenutom incidentu, rečeno je da u tom trenutku nema direktora, ni zamjenika, ali ni pedagoga. Istog dana, nekoliko sati kasnije, na školski telefon se javila zamjenica direktorice Tanja Milović dobili smo šturi odgovor.

"Direktor je na sastanku, a ja koristim svoje lično pravo da ne dajem izjave. Toliko od mene. Prijatno", kazala je Milović.

Uprava škole trenutno utvrđuje činjenično stanje nakon čega će, ukoliko bude potrebno, preduzeti sve neophodne radnje i mjere u skladu sa zakonom, kažu u Ministarstvu prosvjete

U Ministarstvu prosvjete i sporta nijesu ništa znali o pomenutom događaju, ali nam je PR Ministarstva saopštila da će preduzeti sve kako bi se ovaj događaj rasvijetlio.

"Ministarstvo prosvjete i sporta je u stalnoj komunikaciji sa upravom JU OŠ “Savo Pejanović” u Podgorici, koja nas je informisala o pomenutom slučaju. Uprava škole trenutno utvrđuje činjenično stanje nakon čega će, ukoliko bude potrebno, preduzeti sve neophodne radnje i mjere u skladu sa zakonom", kazala nam je PR Ministarstva prosvjete Vesna Gajević.

Juče ujutro iz Ministarstva je “Vijestima” prvo rečeno da pomenutog događaja nije bilo, odnosno da je prema njihovim saznanjima iz rukovodstva škole riječ o običnoj prepirci dvojice nestašnih učenika.

Bonus video: