Može da pomogne: Uskoro u Podgorici kurs brzog čitanja

Godine nisu uslov za pohađanje treninga – svako ko umije da pročita tekst “u sebi” može da prođe obuku
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2011. 15:54h

Podgoričani će ove jeseni ponovo biti u prilici da pohađaju kurs brzog čitanja.

Škola intelektualnih vještina iz Beograda održaće ovaj kurs 19. i 20. novembra u glavnom gradu. Svi polaznici će, kako kažu predavači, naučiti da čitaju bar duplo brže i znatno povećati količinu zapamćenog teksta nakon čitanja.

"Dvodnevni kurs sastoji se iz niza vježbi za razvoj perifernog vida, pažnje i pamćenja teksta. Zbog dobrih rezultata, najviše je popularan među studentima, pravnicima i ekonomistima, koji svakodnevno moraju da iščitavaju na stotine stranica", kažu predavači.

Prvi kurs brzog čitanja u Podgorici bio je održan početkom februara, poslije kojeg je sve veći broj, naročito mlađih Podgoričana, iščekivao reprizu.

"Analitičari tvrde da su dvije osnovne vještine budućnosti - brzina učenja i sposobnost komunikacije", kaže Igor Rakić, predavač i osnivač Škole.

Igor Rakić

On je obučio više od osam hiljada ljudi iz regiona kako da povećaju brzinu čitanja.

"Pomoću neurolingvističkog programiranja, polaznici kursa uče kako da prevaziđu prepreke zbog kojih ne mogu da čitaju brže", priča Rakić,"Jedni su ubijeđeni da nemaju sposobnost za brzo čitanje, drugi imaju problema sa koncentracijom, treći slabu motivaciju. A sve to ih usporava. Mi im “razbijamo” te prepreke, pa im se povećavaju brzina čitanja, razumijevanje pročitanog i percepcija."

Sa kursa

Godine nijesu uslov

Iz Škole kažu da godine nisu uslov za pohađanje treninga – svako ko umije da pročita tekst “u sebi” može da prođe obuku.

Najmlađa polaznica kursa je bila osmogodišnja djevojčica, a najstariji polaznik je imao 78 godina.

Mnogi savremeni političari poput Tonija Blera i Baraka Obame formiraju informativne timove u kojima rade isključivo “brzi čitači”.

Bonus video: