Boljević poručio kompaniji "Čelebić": Zemlja je naša, a dokazaćemo u Strazburu

Boljević kaže da će se za pravdu boriti na crnogorskim, ali i međunarodnim sudovima ako zatreba
656 pregleda 0 komentar(a)
zoran boljevic, Foto: Luka Zeković
zoran boljevic, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.10.2011. 13:52h

Na reagovanje kompanije „Čelebić” objavljeno u „Vijestima” u tekstu „Boljević režira svoj progon”, odgovorio je Zoran Boljević, kako tvrdi, jedan od vlasnika sporne parcele na kojoj ova građevinska firma gradi zgrade.

"Pošto je Crna Gora zemlja “Avatara” a Vi sa Vašim „prijateljem” pilot na tom brodu, recite javnosti da Vaše ćerke uče u privatnoj Američkoj školi sa svom mogućom bezbjednošću i privatnim telohraniteljima u toku škole i van nje. “Prijatelju” kao što Vi hranite Vaše ćerke i Vaše zaposlene tako i ja imam obavezu prema svojoj porodici i svojim ćerkama, koje posljednjih dana provode u strahu i molbama, pokušavaju da me ubijede da odustanem od svega, od toga što ste oteli u ovoj državi sa svojim “prijateljima”, a ne od naše očevine", kazao je u reagovanju Boljević.

Boljević kaže da će se za pravdu boriti na crnogorskim, ali i međunarodnim sudovima ako zatreba.

Boljević kaže da će se za pravdu boriti na crnogorskim, ali i međunarodnim sudovima ako zatreba

"Vaša kompanija je postala “respektabilna” zahvaljujući sprezi “prijatelja”, koje dosežu u sve svere društva, pa čak i do ministara i sadašnjih i bivših. Sporne parcele gospodine Čelebiću, ili ti “prijatelju”, su dio kat. parcele 1351, 1353 i 1354, pokušaćemo za pravdu i svoju očevinu izboriti se pred sudovima u Crnoj Gori i ako znamo da i tu ima dosta Vaših “prijatelja”, ali kada prođemo Vaše “prijatelje” možda ćemo i mi imati nekog poznanika u Strazburu. Iskreno se nadam da gospodin Leopold Maurer nije Vaš “prijatelj”, jer, ipak, on zastupa Evropsku uniju, ujedno štiteći privatnu imovinu zalažući se za ljudska prava, i duboko sam ubijeđen da će biti jedan od poznanika iz Strazbura", dodaje Boljević.

"Nemamo drugo zemljište, ali imamo dug prema precima"

Boljević je podsjetio da je sporna zemlja u vlasništvu njegove porodice, kako kaže, vijekovima, a da je ona oduzeta na zaista volšeban način.

"Ipak dragi “prijatelju”, gospodine Čelebić, nijesmo mi sa kopanja bunara i septičkih jama uz pomoć “prijatelja” prešli na visoku gradnju, već smo mi ostali sasvim isti obični ljudi koji žive obične male živote, a u koje ste se Vi upetljali. Prvom prilikom smo Vas raširenih ruku primili kao zeta, a Vi ste taj naš zagrljaj zloupotrijebili pokušavajući oteti, ili ti kako Vi to znate lijepo reći “legalno” kupili imovinu” naših predaka. Napominjemo, na žalost da Lješkopoljcima, Boljevićima, starosjediocima, koji su vjekovima ovdje, nije mentalitet i pohlepa za bogaćenjem osobina. Nemamo drugo zemljište, nemamo se gdje iseliti, a imamo dug prema hrabrim precima i potomcima i zahtijevamo odgovorno pravno pravedno rješenje naših opravdanih zahtjeva, odnosno da nam vratite zemlju kako je i oduzeta. Ovim demantom završavam svu polemiku sa “prijateljima” - završio je Boljević.

Nema odgovora iz policije

Naša redakcija je i pokušala da dobije odgovore na postavljena pitanja od Uprave policije vezana za prijeteće poruke koje je Zoran Boljević dobio sa broja iz inostranstva, ali već dva dana odgovora na njih nema.

Boljević je slična pitanja postavio sam Upravi policije, ali je dobio poprilično neodređen odgovor.

"S obzirom da je poruka stigla sa broja iz inostranstva, tužioc treba da podnese zahtjev drugoj državi za izdavanje informacije o pomenutom broju", kazao je Boljević, da mu je tako objašnjeno u Upravi policije.

Bonus video: