Opština Kolašin na zaradama zaposlenih uštedi 720 hiljada godišnje

Vuksanović je istakla da račun Opštine od novembra 2015. u potpunosti likvidan
103 pregleda 6 komentar(a)
Željka Vuksanović, Foto: Dragana Šćepanović
Željka Vuksanović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 27.04.2018. 15:39h

Opština Kolašin izdvaja oko 70.000 eura mjesečno za zarade zaposlenih u lokalnoj upravi, 60.000 manje nego prije četiri godine kada je na vlasti bio DPS.

U međuvremenu su otpušteni prekobrojni, a gradonačelnica Željka Vuksanović kaže da su značajno smanjene i ostale stavke iz dijela javne potrošnje.

“Samo za šest mjeseci u 2008. godini, bivša vlast je za gorivo potrošila 360.280, a sadašnja za cijelu 2017. godinu 12.000 eura. Smatramo da je to jedan od najboljih primjera kako se lokalna uprava odnosi odgovorno prema građanima. Opština je prošla kroz težak period konsolidacije finansija nakon katastrofalnog stanja koje smo zatekli pošto smo formirali vlast u novembru 2014”.

Ona je istakla da račun Opštine od novembra 2015. u potpunosti likvidan, što je, ističe, “najveći uspjeh lokalne uprave u minulom periodu”.

Podsjeća da je prethodno budžet bio neprekidno u blokadi četiri i po godine.

Precizirala je da su naslijedili dug od 10,5 miliona eura, od čega 3 za poreze i doprinose.

“Bivša lokalna vlast ne prestaje da se hvali da su oni realizovali veliki broj infrastrukturnih projekata (most na Tari, zgrada osnovne škole, bazen, šetalište...). To su projekti realizovani iz državnog budžeta. Oni poistovjećuju partiju, državu i opštinu i zato što je Vlada DPS-a, a oni su iz DPS-a, i sve što radi Vlada predstavljaju kao svoj uspjeh...”.

Ocijenila je i da je veći dio šetališta finansirala aktuelna vlast, s obzirom da je nedavno vratila dug od 220.000 eura, koliko je uplatila Evropska komisija, a bivša vlast preusmjerila za druge projekte...

“Izgradnju takozvane Holandske kuće, više od 450.000 eura, platila je sadašnja vlast. Analizom troškova došlo bi se do dokaza da je osim dugova Telekomu 600.000, Elektroprenosnom sistemu 450.000, duga za struju 400.000 eura i za neisplaćene zarade, sadašnja vlast platila još neke infrastrukturne projekte navodno završene za prethodne vlasti. Među njima su crkva na Blatini i fudbalski stadion“.

Ona je ocijenila da je mukotrpno i teško vraćeno povjerenje dobavljača i da danas svi koji posluju s Opštinom znaju da će im biti na vrijeme plaćeno.

Bonus video: