UZALUD ČIŠĆENJE

Mrkošnica opet zatrpana smećem

Svega nekoliko dana nakon akcije radnika Elektroprivrede, raščišćeni dio je opet zatrpan otpadom
85 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2011. 17:31h

Radnici Hidroelektrane “Perućica” zahtjev lokalnog stanovništva očistili su dio korita rijeke Mrkošnice kod mosta u nikšićkom naselju Straševina, i sanirali oštećenja na tom mostu. Međutim, izgleda da je prethodno trebalo promijeniti svijest ljudi i edukovati ih, jer sav trud radnika Elektroprivrede je bio kratkog daha.

Svega nekoliko dana nakon akcije, raščišćeni dio je opet zatrpan otpadom.

“Pretpostavljamo da je prilikom odlaganja otpada došlo i do ponovnog oštećenja mosta. Elektroprivreda je na zahtjev lokalnog stanovništva, slijedeći princip društveno odgovornog poslovanja, odlučila da iako nije zvanično nadležna za rješavanje ove problematike, obezbijedi finansijska sredstva za mehanizaciju i angažuje zaposlene u HE „Perućica“ na čišćenju dijela korita rijeke Mrkošnice. Upravo pomenuto, nesavjesno postupanje građana, obesmišljava trud i uložena sredstva ne samo EPCG već i ostalih kompanija i građana koji se odgovorno odnose prema životnoj sredini”, saopštili su iz Direkcije za odnose sa javnošću.

Trenutno je u toku čišćenje dijela korita rijeke Mrkošnice na drugoj planiranoj dionici u blizini Čađaličke ulice u Straševini.

“Napominjemo da otpad koji se nagomilava u koritu rijeke stvara začepljenja usljed čega tokom kišnog perioda dolazi do izlivanja rijeke i plavljenja okolnih imanja”, ističu iz Direkcije za odnose sa javnošću.

Galerija

Preporučujemo za Vas