Odbrana tornja: Za Šaletu Đurovića, bolje je skuplje

Prilikom kupovine poslovnog prostora Agencije za elektronske munikacije prodavcu nezakonito plaćeno preko pola miliona eura za PDV, poručuju iz SNP-a
0 komentar(a)
toranj, Foto: Boris Pejović
toranj, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.10.2011. 16:18h

Glasovima predstavanika vladajuće koaliciji Odbor za ekonomiju je prihvatio finansijski izvještaj Agencije za elektronske komunikacije za prošlu godinu.

Iako Agenciju posljednjih godina potresaju finansijski skandali od kupovine poslovnog prostora do gradnje tornja na Dajbabskoj gori, a u te dvije investicije kako je rekao Aleksandar Damjanović potrošeno je oko 12 miliona, poslanici vlasti su se bavili nebitnim detaljima.

Uzalud i to što je predsjednik Savjeta Agencije Šaleta Đurović priznao da je građevina na Dajbabskoj gori mogla da se završi za 300 hiljada, umjesto za šest miliona sa koliko se sada barata predstvanici vladajuće koalicije su se bavili penetracijom i širokopojasnim pristupom internetu.

“Vidimo često u novinama da je taj toranj trebao da košta 300 hiljada. Da li bi bilo bolje da je toranj koštao 300 hiljada i da smo od operatora uzeli 300 hiljjada i to pretvorili u državnu imovinu ili je bolje što smo pretvorili šest miliona u državnu imovinu”, kazao je Đurović.

SNP zove VDT

Valja podsjetiti da su mobilni operateri, koji pune budžet Agencije, u jednom od obraćanja Vladi sa zahtjevom da u finansijskom smislu urazumi regulatora, priznali da sve namete kroz cijene usluga prebacuju na građane.

Poslanici SNP, koji su jedini bili iz opozicije, su ukazali na još nekoliko sumnjivih stavki u finansijskom izvještaju kao što je gotovo isti iznos rashoda za neto zarade i poreze na zarade, ali je vladajuća većina na kraju podigla ruke.

Poslanik SNP Dragoslav Šćekić pozivajući se na izvještaj državnog revizora iz 2007. rekao da je prilikom kupovine poslovnog prostora Agencije prodavcu nezakonito plaćeno preko pola miliona eura za PDV. On je pozvao Vrhovnog državnog tužioca da se pozabavi time pošto iz izvještaja Agencije nije mogao vidjelti da je taj novac vraćen.

Bonus video: