Presude tresu budžet Vojske

"Nakon što je sud počeo da presuđuje u korist zaposlenih, počele su da pljušte nove tužbe", kazao je sagovornik “Vijesti” iz Ministarstva
170 pregleda 0 komentar(a)
Vojska CG, Foto: Luka Zeković
Vojska CG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.10.2011. 08:58h

Iako je pod pristiskom nadređenih stotinjak pripadnika Vojske Crne Gore odustalo od tužbi koje su proteklih mjeseci podigli protiv Ministarstva odbrane (MO) zbog neisplaćenih primanja i neadekvatnog obračuna zarada, pred crnogorskim sudovima u toku je na stotine postupaka u kojima profesionalni pripadnici vojske od države pokušavaju naplatiti ono na što po zakonu imaju pravo.

Osnovni sud je u proteklih nekoliko nedjelja donio presude u korist zaposlenih u vojnoj policiji

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore dobili su, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, upozorenje da im je budžet za ovu godinu ozbiljno ugrožen zbog presuda u korist aktivnih i penzionisanih vojnika koji su od Vlade tražili isplatu dugovanja.

Ministarstvo finansija upozorilo je kolege iz Ministarstva Bora Vučinića da bi zbog pravnosnažnih presuda u korist zaposlenih u vojsci mogli imati finansijskih problema.

Tužbe pljušte sa svih strana

Osnovni sud je u proteklih nekoliko nedjelja donio presude u korist zaposlenih u vojnoj policiji, a na naplatu su došle i tužbe zaposlenih u mornarici.

"Radi se o značajnim sumama koje bi mogle da ugroze rad Ministarstva. Tako će nekim ljudima iz mornarice Ministarstvo morati da isplati i 27.000 eura odštete, što je značajan udar na budžet.

Osim toga, nakon što je sud počeo da presuđuje u korist zaposlenih, počele su da pljušte nove tužbe", kazao je sagovornik “Vijesti” iz Ministarstva.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: