akcija

Odvikavanje od pušenja za učenike

Časovi će se održavati po dogovoru sa polaznicima u kancelariji Crnogorskog društva za borbu protiv raka u KIC-u „Budo Tomović"
0 komentar(a)
Zabrana pušenja, Foto: Shutterstock.com
Zabrana pušenja, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 23.10.2011. 12:07h

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka nakon uspješno završenog Savjetovališta za studente, koje je održano krajem septembra, organizuje Savjetovalište za odvikavanje od pušenja i za učenike srednjih škola, koji su zainteresovani da prestanu sa pušenjem.

Sekretar CDPR Domagoj Žarković podsjetio je da u Crnoj Gori duvan konzumira više od trećine maturanata, zavisno od odjeljenja i škole koju pohađaju, kao i mjesta gdje se školuju.

"Časovi odvikavanja od pušenja su besplatni, jer je želja Društva da što više srednjoškolaca(maturanata) - pušača u Crnoj Gori ostavi pušenje. Ističemo da je po Zakonu o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda koji je stupio na snagu 2004.godine, kao i Zakonom o izmjenama i dopunama iz juna tekuće godine, pušenje potpuno zabranjeno u svim školskim i vaspitno-obrazovnim ustanovama u Crnoj Gori, kao i njihovim ograđenim prostorima – dvorištima", rekao je Žarković.

Ističući da tretman odvikavanja od pušenja traje sedam dana, odnosno, pored pripremnogsadrži još pet časova, Žarković je naglasio da za osdvikavanje koriste metod američkog profesora Vejn Mek Farlanda, koji je u svijetu do sada dao najbolje rezultate kod problema ostavljanja duvanskih proizvoda.

Časovi će se održavati po dogovoru sa polaznicima u kancelariji Crnogorskog društva za borbu protiv raka u KIC-u „Budo Tomović“.

Zainteresovani srednjoškolci, koji su čitaoci ND „Vijesti”, za tretmane odvikavanja od pušenja mogu se prijaviti u ponedjeljak od osam do dvanaest časova na telefone CDPR-a: 020/ 665 - 633 i 069/ 530 - 666.

Preporučujemo za Vas