Na kanalu Port Milena u Ulcinju prvi pokretni most u Crnoj Gori

"Crna Gora za nas predstavlja tržište na kojem možemo plasirati znanje, tehnologiju i iskustva u izgradnji najtežih i najsloženijih građevinskih objekata"
416 pregleda 0 komentar(a)
most Port Milena, Foto: Primorje.si
most Port Milena, Foto: Primorje.si
Ažurirano: 22.10.2011. 14:26h

Građevinsko preduzeće Primorje iz Slovenije trenutno u Ulcinju preko kanala Port Milena gradi prvi pokretni most u Crnoj Gori, a prema riječima njegovih predstavnika, uvijek je zainteresovano za saradnju sa crnogorskim firmama.

Direktor kompanije iz Ajdovščine, Dušan Crnigoj, saopštio je da je Primorje u Crnoj Gori tokom posljednjih deset godina izgradilo veliki broj značajnih infrastrukturnih objekata.

"Među njima su mostovi Junion bridž i Milenijum u Podgorici koji je postao simbol glavnog grada", rekao je Crnigoj u intervjuu za Glasnik Privredne komore (PKCG).

On je podsjetio da je Primorje radilo i za Elektroprivredu Crne Gore (EPCG) na sanaciji hidrotehničkih objekata hidroelektrane Perućica.

"Crna Gora za nas predstavlja tržište na kojem možemo plasirati znanje, tehnologiju i iskustva u izgradnji najtežih i najsloženijih građevinskih objekata. U toj perspektivi vidimo mogućnost dalje saradnje", poručio je Crnigoj.

Prema njegovim riječima, saradnja sa crnogorskim firmama može dati najpovoljnije tržišne cijene, pa je zato dobrodošla objema stranama.

Tokom nedavnog boravka slovenačke privredne delegacije u Crnoj Gori, Primorje je potpisalo Sporazum o namjeri za saradnju na polju izgradnje crnogorskih puteva sa kompanijama CM Celje, Konel i YuBriv.

"Sporazum koji je potpisan udružuje slovenačke i crnogorske firme sa različitim specijalizacijama koje mogu dati velike sinergijske efekte na realizaciji novih projekata koji su predviđeni da se realizuju u Crnoj Gori. Naša očekivanja su velika, ali i realna", rekao je Crnigoj.

On je kazao da su iskustva Primorja sa crnogorskim podizvođačima pozitivna, ali da ima i negativnih.

"Zato je izuzetno važno da se u pripremi svakog posla napravi dobra selekcija građevinskih proizvođača na bazi njihovih reference i znanja", zaključio je Crnigoj.

Bonus video: