Insulin za babu Fatimu u frižideru, ali nema struje

Plac su dobili od Blaža Jovanovića a struju, kako kažu, jer su glasali za Mila Đukanovića i nezavisni Crnu Goru
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.10.2011. 16:46h

Stanovnici naselja u kome živi 17 porodica kod "Dekar" pumpe na Tuškom putu, kojima je isključena struju zbog duga od 10.000 eura, kažu da nemaju novca da plate, jer žive od socijalne pomoći i od metala sakupljenog u kontejnerima.

U tom naselju stanuje oko 60 ljudi, od toga broja je 30-oro djece, a nijedan muškarac nema stalni posao.

Nena Adžović je 1945. godine imala devet godina i kaže da se sjeća kako su njen otac i stričevi dobili od funkcionera Blaža Jovanovića zemljište na kojem je bio betonski bunker zaostao iz Drugog svjetskog rata.

Adžovićima je struja priključena prije pet godina

Ona priča da su njihovi sunarodnici, romske nacionalnosti, dobili placeve na Zlatici, ali da su zemljište prodali i odselili.

Ne mogu platiti 1.600 eura odjednom

Nena Adžović kaže da djeca iz naselja ne idu u školu, a pored socijalne pomoći do 80 eura, jedini izvor prihoda je sakupljanje gvožđa, drugih metala i hljeba.

"Dobri ljudi, ponekad, okače kesu sa hlebom na kontejner, tako da se nekako snađemo za hleb. Međutim, imamo i dosta starih bolesnih ljudi koji su najugroženiji zbog isključene struje".

Čovjek iz Elektrodistribucije je dolazio, uzimao stanje a kada smo ga pitali kada ćemo platiti, on bi rekao biće i to jednog dana

"Ne znamo šta da radimo sa njom ako se insulin pokvari, što će se i desiti, kako su na kazali u apoteci, jer nam frižideri ne rade", rekla je Nena.

Ložili palete za ogrijev

Zbog teške ekonomske situacije u kojoj se nalaze svih 17 porodica, Adžović kaže da nijesu kupili drva za zimu.

"Da su nam donosili račune mi bi smo redovno plaćali"

"Čovjek iz Elektrodistribucije je dolazio, uzimao stanje a kada smo ga pitali kada ćemo platiti, on bi rekao biće i to jednog dana. Nedavno je došao račun za struju koju smo potrošili od referenduma, i mi ga jednostavno ne možemo platiti. Da su nam donosili račune mi bi smo redovno plaćali i ne bi bilo problema", kaže Adžović.

Njen račun za struju je, kaže, 1.600 eura.

Adžovićima je struja prvi put priključena prije pet godina a dobili su i rasvjetu jer su, kako kažu, glasali za nezavisnost i Mila Đukanovića.

Galerija

Bonus video: