Renoviran budvanski Mediteranski sportski centar: U novom ruhu, ali pod hipotekom

Na nekretnine je odmah upisana hipoteka Komercijalne banke AD Budva, kao garancija da će lokalna uprava vratiti kredit od dva miliona eura koji je Opština uzela još prije devet godina kada se našla u finansijskom kolapsu
801 pregleda 1 komentar(a)
Mediteransko sportski centar, Foto: Vuk Lajović
Mediteransko sportski centar, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.04.2018. 17:48h

Ruinirani dio budvanskog Mediteransko-sportskog centra (MSC) je renoviran i pretvoren u poslovne prostore, ali su sve nekretnine založene pod hipoteku na ime kredita koji je u amanet ostavila prethodna vlast.

Direktor MSC-a Nikola Vučićević kaže da je urađena potpuna sancija krova, od oko 3.500 kvadrata, za šta je utrošeno 8.000 eura.

“Na prvom spratu smo uredili dio zgrade koji je takođe prokišnjavao i taj prostor... uknjižili kao 11 kancelarijskih i poslovnih prostora, za šta smo potrošili još 4.000 eura. U prizemlju je prvi put napravljen i press-centar, koga MSC nikada nije imao“.

Na nekretnine je odmah upisana hipoteka Komercijalne banke AD Budva, kao garancija da će lokalna uprava vratiti kredit od dva miliona eura koji je Opština uzela još prije devet godina kada se našla u finansijskom kolapsu.

Na ime toga kredita, Opština je založila dio MSC i 3,5 hektara zemlje u Reževićima.

Sve je počelo početkom jula 2009. kada zbog velike finansijske krize - milionskih potraživanja i višemjsečne blokade, zaposleni nijesu primili i do sedam zarada.

Uprava na čelu sa tadašnjim gradonačelnikom Rajkom Kuljačom (DPS) donijela je odluku da uzme tri miliona eura kredita, kako bi isplatila dio zarada i izmirila nagomilana potraživanja.

Opština u godinama koje su uslijedile nije uspjela da vrati ni centa kredita, pa se iznos dugovanja povećao...

Bonus video: