Toranj na provjeri kod Uprave za sprečavanje pranja novca

Samo za otkup privatnog zemljišta, preko kojeg je probijen put, potrošeno je preko pola miliona eura
0 komentar(a)
toranj, Foto: Luka Zeković
toranj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.10.2011. 08:29h

Vrhovno državno tužilaštvo naložilo je Upravi za sprečavanje pranja novca da izvrši provjere finansijskih transakcija Agencije za elektronske komunikacije u vezi s izgradnjom kontrolno-mjernog centra na Dajbabskoj gori, saznaju “Vijesti”.

Prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo već sljedeće sedmice očekuje odgovor Uprave, da bi nakon toga odlučilo šta je sljedeći korak u ovom predmetu.

Tornjem na Dajbaskoj gori, državno tužilaštvo, odnosno specijalni tužilac za organizovani kriminal, bavi se od maja nakon zahtjeva Odbora za ekonomiju Skupštine Crne Gore da se ispita regularnost ove investicije.

Priča o tornju počela je prije četiri godine, a kulminirala je početkom ove kada se ispostavilo da je, po ocjeni stručnjaka, potpuno nepotrebno potrošeno preko pet i po miliona, a sve je moglo da se završi za oko 300 hiljada eura.

Umjesto da se, kako su to predlagali stručnjaci, put dug 200 i širok tri metra dovede državnom zemljom sa istočne strane iz pravca Zelenike i da košta oko 15.000 eura, do tornja je sa sjeveroistočne strane iz pravca grada, dijelom preko privatnih imanja, dovedena “magistrala” sa dvije trake, rasvjetom i trotoarom sedam puta duža i nekoliko desetiina puta skuplja.

Samo za otkup privatnog zemljišta, preko kojeg je probijen put, potrošeno je preko pola miliona eura.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: