nove mjere štednje

Kolašinski Kir Janja uvodi štedljive sijalice na javnoj rasvjeti

Lokalna uprava je do sada izdvajala više od 4.000 eura za potrošenu struju za potrebe ulične rasvjete
0 komentar(a)
Kolašin, štedne sijalice, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, štedne sijalice, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 20.10.2011. 17:01h

Dug od skoro 10 miliona eura kolašinske lokalne uprave svakodnevno opštinske čelnike tjera na nove mjere štednje, a danas je došla na red i racionalizacija potrošnje električne energije.

Predsjednik Opštine Darko Brajušković, koji je već kod duhovitih sugrađana „zaslužio“ nadimak kolašinski Kir Janja, u okviru najavljenih i do sada dosljedno sprovođenih mjera štednje, naložio je i zamjenu sijalica na uličnoj rasvjeti, pa će od sada, umjesto običnih, na 520 sijaličnih mjesta biti postavljene štedljive.

Zamjena sijalica danas je počela u centru grada, a u lokalnoj upravi tvrde da će na taj način godišnje uštedjeti oko 20.000 eura.

Lokalna uprava je do sada izdvajala više od 4.000 eura za potrošenu struju za potrebe ulične rasvjete

Lokalna uprava je do sada izdvajala više od 4.000 eura za potrošenu struju za potrebe ulične rasvjete. Kolašinska Opština ne može se pohvaliti ni urednošću kada je riječ o plaćanju računa Elektroprivredi.

Iz kabineta predsjednika Brajuškovića najavili su nastavak mjera štednje, koje će, kako su najavili, trajati sve do „sređivanja finansijskog stanja“.

Pred Brajuškovićem je, očigledno, još mnogo posla i poteza kojima će se pokušati smanjiti odliv novca iz opštinske kase. Do sada je uspio da opštinska vozila „parkira“ i da ograniči i strogo kontroliše njihovu upotrebu, tako da su svim lokalnim čelnicima na raspolaganju samo dva automobila i još po jedan u kabinetima predsjednika Opštine i Skupštine opštine.