DA LI BI STE SE VI USUDILI?

Originalna promocija Bjelasice: Kupanje u jezeru na pet stepeni

Objašnjava da voli da testira sebe, a kupanje u poluzamrznutom jezeru bio je jedan od izazova. Kaže da mu ledena voda prijala, a sledećeg dana se probudio raspoložen i bez zdravstvenih problema
118 pregleda 3 komentar(a)
Mirko Šćepanović, Foto: Bjelasica mountain
Mirko Šćepanović, Foto: Bjelasica mountain
Ažurirano: 31.01.2019. 10:10h

 Mirko Šćepanović, sugrađanima  poznat po Fejsbuk i Instagram profilu Bjelasica mountain, ovoh dana promovisao je tu planinu na originalna način. Jednu od svojih tura na  krpljama završio je tako što se okupao u Pešića jezeru, koje je na oko 1.800 metara nadmorske visine. Procjenjuje da je temperatura vode bila oko 5 stepeni Celzijusa, a u jezero je, kaže, bilo teško ući zbog leda.

“Teško je bilo naći pravo mjesto za ulazak i otvaranje sezone kupanja,  jer ima još puno leda. Do jezera smo moj drug i ja stigli krpljama , jer je na pojedinim mjestima bio veliki snijeg. Predhodno smo zanoćili na katunu Škale, a ujutro smo sa zimskom, ali i opremom za kupanje nastavili put preko Troglave i Zekove Glave.”- kaže Mirko, koji ljeti radi kao turistički vodič. 

Objašnjava da voli da testira sebe, a kupanje u poluzamrznutom jezeru bio je jedan od izazova.  Kaže da mu ledena voda prijala, a sledećeg dana se probudio raspoložen i bez zdravstvenih problema.

Mirko na  društvenim mrežama već godinama svojim fotografijama promoviše Bjelasicu i njene ljepote. Cilj mu je, kaže, da što više ljudi sazna  o kavoj  planini je riječ. Takođe, nastoji da svojim objavama privuče što više turista u taj dio kolašinske opštine. Vrlo često  foto aparatom zabilježi i svakodnevicu na katunima i život  stočara koji ljetuju  u kolibama na toj planini.