Nakon fizičkog obračuna, vatrogasac Milikić tužio komandira Pješčića

Moja funkcija, ličnost i dostojanstvo mi ne dozvoljavaju da nasrnem na bilo koga, a kamoli na vatrogasca, brani se Pješčić
216 pregleda 0 komentar(a)
Milikić Predrag, vatrogasac, Foto: Boris Pejović
Milikić Predrag, vatrogasac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.10.2011. 15:24h

Vatrogasac Predrag Milikić, na koga je prije dva dana fizički nasrnuo komandir Službe zaštite i spasavanja Radomir Pješčić, podnio je juče u Centru bezbjednosti krivičnu prijavu protiv pretpostavljenog.

„Vijestima” je kazao da je protiv Pješčića u Osnovnom sudu podnio i privatnu krivičnu prijavu zbog povrede ljudskih prava, a o incidentu je dopisom obavijestio i gradonačelnika Miomira Mugošu i ombudsmana Šućka Bakovića.

"Sve prijave koje mogu da podnesem, podnijeću", kazao je Milikić.

On je nakon incidenta ispričao da ga je Pješčić tokom izvođenja vježbi u trening centru Službe zaštite i spasavanja na Starom aerodromu “drmusao” i bacio mu šljem sa glave, tvrdeći da nije namješten pravilno, te da mu jakna nije zakopčana kako treba.

Vatrogasac smatra da se njegov šef najvjerovatnije na takav potez odlučio jer je bio izrevoltiran time što je Milikić toga dana podnio inicijativu za pokretanje postupka protiv komandira Bobana Rackovića, jer nije htio da mu potpiše zahtjev za korišćenje godišnjeg odmora.

Pješčić je negirao Milikićeve optužbe, istakavši da je samo vršio provjeru da li vatrogasci pravilno koriste ličnu opremu.

"Moja funkcija, ličnost i dostojanstvo mi ne dozvoljavaju da nasrnem na bilo koga, a kamoli na vatrogasca. Zar mislite da bi moj poslodavac Miomir Mugoša dozvolio da ja na nekoga ovdje nasrćem? Istog časa bi me suspendovao", kazao je tada Pješčić.

Sindikat danas daje svoj stav

Član izvršnog odbora Sindikata Službe zaštite i spasavanja Goran Knežević kazao je „Vijestima” da će zvaničan stav o slučaju koji se desio iznijeti danas.

"Naš Sindikat je član Unije slobodnih sindikata i već smo upoznali Srđu Kekovića sa incidentom. Zgroženi smo načinom postupanja prema našem kolegi. Ukoliko je pogriješio, trebalo je sprovesti disciplinsku mjeru, a ne fizičko obračunavanje", rekao je Knežević.

Bonus video: