Plata višestruko umanjena, a nepokretna imovina povećana

Sekulić je u prošlogodišnjem imovinskom kartonu upisao i da je vlasnik automobila marke "reno klio" iz 2005. godine, biblioteke od 1.000 naslova i kolekcije umjetničkih slika
79 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Sekulić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Zoran Sekulić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.10.2011. 11:43h

Izvršni direktor Agencije za elektronske komunikacije Zoran Sekulić predao je izvještaj o imovini i prihodima prema kojem mu je plata višestruko umanjena, a nepokretna imovina značajno povećana u odnosu na period od prije dvije godine.

Ukoliko je tačno da Sekulić prima 1.400 eura, svi imaju skoro ista primanja

Prema posljednjem izvještaju koji je Sekulić predao, a koji se tiče 2010. godine, direktoru Agencije plata je umanjena sa 3.300 eura na 1.395 eura, što ga nije spriječilo da imovinu u odnosu na 2008. uveća za stan u Podgorici od 85 kvadrata i još jedan u Petrovcu od 68 kvadrata.

Ako bi se odvojeno uzeo podatak o plati koji je Sekulić prijavio Komisiji, njegova zarada prošle godine bila je skoro 1.400 eura. Ipak, ukoliko se makar ovlaš pogleda u finansijski izvještaj Agencije za prošlu godinu i stavku u budžetu koja je potrošena na neto zarade, koja iznosi skoro milion eura, i to podijeli sa brojem zaposlenih na ravne časti, dobija se podatak daje svaki zaposleni od njih 65 "primao" mjesečno po skoro 1.300 eura.

To znači da u Agenciji, ukoliko je tačno da Sekulić prima 1.400 eura, svi imaju skoro ista primanja, bez obzira na obrazovnu i kvalifikacionu struktura zaposlenih.

Što se tiče nepokretne imovine, Sekulić je stan u Podgorici od 70 metara kvadratnih i kuću u Danilovgradu od 80 kvadrata upisao u oba kartona, dok je stan u Sutomoru od dvadeset kvadrata pomenuo samo u imovinskom izvještaju iz 2008. godine.

Tri puta prostraniji, za iste pare

Stan u Sutomora od 20 kvadrata, kako tvrdi Sekulić, prodao je da bi kupio ovaj u Petrovcu tri puta prostraniji, a za iste pare. On tvrdi da je drugi stan u Podgorici kupio zato što mu je postojeći bio tijesan.

"Družim se sa slikarima, to su moji prijatelji i to je moja privatna stvar", rekao je Sekulić

"Stan u Sutomoru sam prodao i kupio stan u Petrovcu, za iste pare. Takođe, stan u Podgorici sam kupio zbog nedostatka stambene površine, a imam namjera da prodam postojeći", objasnio je Sekulić za "Vijesti".

On je u prošlogodišnjem imovinskom kartonu upisao i da je vlasnik automobila marke "reno klio" iz 2005. godine, biblioteke od 1.000 naslova i kolekcije umjetničkih slika, ne navodeći čija su platna i kolike su vrijednosti.

Sekulić to objašnjava pričom o poklonima od prijatelja. "Družim se sa slikarima, to su moji prijatelji i to je moja privatna stvar", rekao je Sekulić.

Prema informacijama sa sajta Komisije, on je stan u Podgorici i Sutomoru, te kuću u Danilovgradu prijavljivao i u prethodna četiri izvještaja, s tim što mu je plata u 2004, 2005, 2006. i 2007. godini iznosila 1.900 eura.

Nema podataka na sajtu

U kartonu za 2004. piše i da posjeduje vozilo "jugo 55", i polovinu zemljišta od 10.000 kvadrata ui danilovgradskoj opštini, koje u kasnijim izvještajima, sve do ovog iz 2010. godine, ne pominje.

"Vodio sam spor da li se smatram javnim funkcionerom ili ne"

Na sajtu Komisije za sprečavanje konflikta interesa nema podataka iz godišnjeg izvještaja za 2009. godinu. Kako je objasnio Sekulić, te godine nije prijavio imovinu jer je smatrao da nije javni funkcioner i da ne mora da prijavljuje svoj imetak.

"Vodio sam spor da li se smatram javnim funkcionerom ili ne. Cijela ta godina je prošla u sporenju. Kada je donesena presuda, prošla je 2009. i dostavio sam podatke za 2010", objasnio je Sekulić. Spor između Komisije i Sekulića trajao je skoro godinu dana, i okončan je presudom suda kojom se daje pravo Komisiji.

Bonus video: