Viceadmiral Samardžić posjetio Ratnu školu u Pensilvaniji

Viceadmiral informisali su rukovodstvo Ratne škole o procesu i rezultatima reforme Vojske Crne Gore na putu za ulazak Crne Gore u NATO
0 komentar(a)
Dragan Samardžić, Foto: Ministarstvo Odbrane
Dragan Samardžić, Foto: Ministarstvo Odbrane
Ažurirano: 18.10.2011. 09:43h

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić posjetio je Ratnu školu Kopnenih snaga SAD (U.S. Army War College) u Karlajlu, Pensilvanija.

U delegaciji su bili ambasador Crne Gore u Vašingtonu Srđan Darmanović i ataše za odbranu potpukovnik Velibor Bakrač, piše u saopštenju Ministarstva odbrane.

Viceadmiral Samardžić i saradnici informisali su rukovodstvo Ratne škole o procesu i rezultatima reforme Vojske Crne Gore na putu za ulazak Crne Gore u NATO, trenutnom stanju oficirskog kadra u Vojsci, te učešću pripadnika Vojske u mirovnim misijama i operacijama.

“Imajući u vidu da Crna Gora nije razvijala vojno školstvo, pažljivo smo birali kandidate za prestižne Vojne akademije u svijetu, tako da ćemo već ove godine dobiti prvu generaciju oficira školovanih po NATO standardima”, kazao je viceadmiral i dodao da će iskustvo i naučene lekcije stečene u radu u komandama mirovnih misija biti dodatna preporuka da takve oficire šalju u prestižne ratne škole.

Bonus video: