Akcija Rotari kluba i Lovćen osiguranja: Torbe za djecu bez roditelja

Rotari klub je akciju realizovao u saradnji sa školama u Baru, Bijelom Polju, Rožajama, Pljevljima, Nikšiću, Danilovgradu i Podgorici
80 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.10.2011. 17:29h

Rotari klub Podgorica je u Osnovnoj školi „Štampar Makarije“ realizovao završnu fazu humanitarne akcije „Đačke torbe za đake slabog imovnog stanja“.

Aktivnost započeta početkom mjeseca kada je podijeljeno ukupno 650 đačkih torbi osnovcima bez roditelja, kao i onima slabog imovnog stanja u potpunosti je realizovana donacijom “Lovćen osiguranja”, čija je ukupna vrijednost 15.000 eura.

Rotari klub je akciju realizovao u saradnji sa školama u Baru, Bijelom Polju, Rožajama, Pljevljima, Nikšiću, Danilovgradu i Podgorici.

"Realizujući ovu aktivnost, u skladu sa svojim načelima pomaganja ugroženim pripadnicima društva i donaciju “Lovćen osiguranja” vrijednu 15.000 eura, Rotari klub Podgorica je omogućio da djeca slabog imovnog stanja i učenici lišeni roditeljskog staranja i brige, kojih ima u svim crnogorskim školama, dobiju poklon đačku torbu, kojom će se kompletirati đački pribor i pomoći njihova radna motivacija i socijalizacija u formi uspostavljanja ličnosti ravnopravnog - nezapostavljenog socijalnog statusa u školskoj zajednici", dodao je Blažo Šaban, predstavnik Rotari kluba Podgorica.

Dragana Mitrović, direktor OŠ „Štampar Makarije” kaže da su djeca sa velikom radošću primila ove poklone,.

"Ovom prilikom se zahvaljujem Rotari klubu Podgorica i donatoru Lovćen osiguranju, jer je ovakva aktivnost od velikog značaja za djecu bez roditelja i djecu slabijeg imovnog stanja, pa stoga pozivam sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu ovim učenicima kojih ima u svim školama u Crnoj Gori", kazala je Mitrović.

Bonus video: