Volonteri banke hrane pomogli 600 porodica na sjeveru Crne Gore

Od 12 do 14 časova u Mall of Montenegro održan je kulturno-muzički program, u kojem su učestvovali Dječji savez, balerine, glumci, pjevači
207 pregleda 0 komentar(a)
Bank hrane, priredba, Slavko Kalezić, Foto: Luka Zeković
Bank hrane, priredba, Slavko Kalezić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.10.2011. 12:11h

Volonteri Banke hrane ovog vikenda prikupili su nekoliko tona hrane, koju će dobiti 600 ugroženih porodica sa sjevera Crne Gore, odnosno iz Pljevalja, Berana i Bijelog Polja.

Nezvanično smo saznali da je minulog vikenda priklupljeno je preko 7.000 konzervi, a da je Ministarstvo poljoprivrede i održivog razvoja doniralo šest tona krompira.

" Za sada je prikupljena zaista velika količina hrane, iako akcija traje do večeras u 20 časova, tako da očekujemo još veči odziv građana Podgorice, koji su i ovog puta pokazali svoju humanost.

Tačnu količinu hrane ne znamo još uvijek i ona će biti poznata tek za nekoliko dana kada sve to sortiramo i popakujemo u pakete, koji će ovog puta biti djeljeni u Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima. Imamo spisak od 600 ugroženih porodica i oni će hranu dobiti več do kraja naredne sedmice" kazala nam je koordinator Banke hrane Sanja Šćepović.

Banka hrane najavljuje da će ovakvih akcija biti i ubuduće i da će njihovi volonteri stići u sve gradove i ugrožene domove u Crnoj Gori.

"Ovakvih akcija će biti još jer je naš isključivi cilj borba protiv siromaštva i rasipanja hrane. Iskoristila bih priliku da zahvalim građanima Podgorice koji su se pokazali kao veoma humani i odazvali se u velikom broju našoj akciji i firmama Merkator CG, Mall of Montenegro, Uniqa osiguranje, Barkod, Sava Montenegro, NLB Montenegro banka, Hypo Alpe Adria Banka, Marker, Franca, Trebjesa, Ribarstvo iz Rijeke Crnojevića, Metropolis, Stadion, Hipotekarna banka, EPCG i Sindikat EPCG, Nall International, Kings, Cijavna Komerc, Globo pergam, Delta Generale, Telenor"; dodala je Šćepović.

Nagrada za najbolji likovni rad na temu borbe protiv siromaštva dobio je petogodišnjii Nemanja Kapor, iz vrtića „Ljubica Popović“, a od osnovaca Sofija Ćirović, OŠ „Pavle Rovinski“ i Milena Jelić OŠ „Pavle Milić“ , kao i Mirjana Vuković, iz Centra „1. jun“. Zahvalnicu za rad dobila je Eldara Nurkovića iz Centra „1. jun“

"Pozvala bih privrednike i društveno političke subjekte da nam se priključe u velikom broju, ali moram reči da ima onih koji su zaista spremni da sarađuju, ali ima i onih koji su do sada bili potpuno nezainteresovani za naše akcije, pa ih pozivam da nam se priključe", dodala je Šćepović.

Od 12 do 14 časova u Mall of Montenegro održan je kulturno-muzički program, u kojem su učestvovali Dječji savez, balerine, glumci, pjevači.

Bonus video: