„Prljavo kazalište” i Merlin u novogodišnjem programu Budve

Frontmen Mladen Bodalec, i njegovi „prljavci“, prihvatili su da nakon pune dvije decenije apstinencije i nenastupanja na prostorima nekadašnje SRJ, upravo u Budvi održe koncert
156 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2011. 09:35h

Metropola turizma imaće definitivno jedan od najglamuroznijih javnih dočeka Nove godine u proteklih deset godina, a za veliki muzički spektakl pobrinule su se Turistička organizacija i Opština Budva koje su uspjele da na gradski trg dovedu najveće zvijezde eks-jugoslovenske pop rok scene.

„Ako tražiš nekoga“, „Na Badnje veče“, „Kiše jesenje“, „Crno-bijeli svijet“, „Sve je lako kad si mlad“, „Ne zovi mama doktora“ - samo su neki od hitova koji će su u najluđoj noći čuti ispred zidina Staroga grada, a koje će izvesti najveća hrvatska pop grupa svih vremena “Prljavo kazalište”.

Malo ko je mogao da povjeruje da će kultni hrvatski bend , koji naredne godine slavi 35 godina postojanja na balkanskoj muzičkoj sceni, za svoj kam-bek odabrati upravo Budvu.

Frontmen Mladen Bodalec, i njegovi „prljavci“, prihvatili su da nakon pune dvije decenije apstinencije i nenastupanja na prostorima nekadašnje SRJ, upravo u Budvi održe koncert.

Ništa manje atraktivan muzički spektal TO Budve priprema i za 1. januar, kada će ispred bedema nastupiti najveća bosanska pop legenda Dino Merlin. Angažovanjem „Prljavog kazališta” i Dina Merlina, trenutno najskupljih muzičkih zvijezda na ovdašnjem estradnom tržištu, Budva je osigurala najbolji novogodišnji program.

Cetinski u "Avali"

Kako „Vijesti“ saznaju, najatraktivniji muzički program koji je do sada osmišljen, garantuje izuzetnu posjetu Budvi tokom novogodišnjih praznika, a o njemu bi u ponedjeljak trebalo da se izjasni i Organizacioni odbor, i time staviti tačku na planove o velikom muzičkom hepeningu.

Dobrom provodu tu se ne stavlja tačka, jer se u trku za najbolji doček Nove godine ove godine uključuje i budvanska „Avala“.

Dok je kompanija „Bepler i Džejkobson“ od njenog preuzimanja, punih osam godina bukvalno izbjegavala organizovanje svečanih dočeka, ove godine zvijezda u najluđoj noći u nekada najpopularnijem budvanskom hotelu biće hrvatski pop star Toni Cetinski.

„Avala“ je , inače, do privatizacije, odnosno dok je bila u vlasništvu „Budvanske rivijere“ bila jedno od najprestižnijih mjesta gdje je krem tadašnjeg političkog i javnog života, davnih 90-ih godina, nove godine dočekivao u ovom grand hotelu. Vlasnik „Avale“ organizovaće i svečane dočeke u svojim kolašinskim hotelima „Bjanka” i „Lipka“.

Džinović u Splendidu, Brena u Rivijeri

Ni ove godine neće izostati doček u najelitnijem crnogorskom hotelu „Splendid“. Kako su „Vijesti“ saznale, u najluđoj noći nastupiće folk zvijezda Haris Džinović i hrvatska pop pjevačica Danijela Martinović.

Kako bi zadržali poziciju mjesta sa najboljim novogodišnim programom na primorju, Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ je za najluđu noć u svom petrovačkom hotelu „rezervisala” najveću folk ikonu svih vremena, Lepu Brenu.

U proteklih nekoliko godina od kada je „Palas“ započeo sa organizovanjem dočeka, u njemu su gosti uživali uz sve same zvijezde -, Vesnu Zmijanac, Mariju Šerifović, Severinu, Anu Bekutu, Zoricu Kondžu, Meri Cetinić, Doris Dragović, Zvonka Bogdana, „Zvezde Granda“, Eminu Jahović, te mnoge druge.

„Palas“ je godinama unazad mjesto gdje nove godine sa svojom porodicom dočekuje potpredsjednik Vlade Svetozar Marović kao i brojni ministri, te pripadnici crnogorskog džet seta.

Ugostitelji da pomognu

I dok se već sada već očekuje da bi Budvu tokom novogodišnjih praznika moglo posjetiti i više od sto hiljada ljudi, i time postaviti rekord u posjećenosti, TO i Opština polako sklapaju „finansijsku konstrukciju“.

Honorari su uglavnom tajna, te se sve svodi na medijske spekulacije, ali ono što je sigurno je da je TO za organizovanje dočeka izdvojila 70 hiljada, a Opština 50 hiljada eura.

Organizatori očekuju pomoć i od turističke privrede i ugostitelja. Upravo prebukirani prostor oko Staroga grada i na hiljade posjetilaca, garantuju izuzetno dobru zaradu svim ugostiteljima u užem gradskom jezgru, pa bi i nihovo finansijsko učešće bilo očekivano.

Iako je diskrecija zagarantovana, poznato je da niko od estradnih zvijezda ne bi došao u Budvu a da ne uzme „cifru sa tri, četiri, a neki čak i pet nula“.

Zvijezde se same preporučuju za Budvu

Prijestonica crnogorskog turizma godinama unazad je „meka“ za muzičke izvođače i svake godine ponavlja se ista priča, najpopularnije zvijezde, kao da se utrkuju koja će naći bolji angažman u Budvi, gradu koji već punu deceniju drži lidersko mjesto u regionu što se tiče dobrog provoda za Novu godinu.

Gotovo da nema zvijezde sa ex-YU prostora koja od 2000, od kada se na trgu ispred zidina Staroga grada organizuju dočeci Nove godine na otvorenom, nijesu nastupale u Budvi, a glas o dobroj zaradi i širokoj ruci Budvana, kada su u pitanju honorari, izgleda da se daleko čuje u balkanskom šou-biznisu, pa se mnogi od njih rado odazivaju, čak i posredstvom svojih menadžera preporučuju da nastupe u metropoli turizma.

Galerija

Bonus video: