VRIJEDNA DONACIJA

Coca Cola na Dan dobre volje obradovala Udruženje "Staze"

Udruženju je dobilo Beringov aparat za stimulaciju govora, sluha i motoričkih sposobnosti, namještaj za opremanje prostorija i kućni bioskop
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2011. 10:51h

Zahvaljujući donaciji kompanije Coca Cola Helenik, Udruženje roditelja djece i mladine sa smetnjama u razvoju NVO “Staze”, dobilo je na poklon vrijednu opremu neophodnu sa rad sa tom djecom.

U okviru akcije "Dan dobre volje", koju ta kompanija realizuje po četvrti put, prema riječima regionalnog direktora prodaje Dejana Jovanovića, Udruženju su poklonili Beringov aparat za stimulaciju govora, sluha i motoričkih sposobnosti, namještaj za opremanje prostorija i kućni bioskop.

"Dan dobre volje predstavlja promociju zajedništva u pomoći lokalnoj zajednici. Njime želimo da skrenemo pažnju javnosti o neophodnosti socijalizacije i inkluzije djece i omladine sa smetnjama u razvoju, ali i da damo primjer drugima da doprinesu uključivanju te djece u sve sfere društvenog života zajednice", kazao je Jovanović.

Udruženje NVO "Staze", prema riječima predsjednice Anke Đurišić, trenutno broji oko 50 djece kojima se svakodnevno pruža neophodna briga i adekvatna stručna pomoć.

"Čast nam je što je jedna tako velika kompanija prepoznala izazove sa kojima se mi svakodnevno suočavamo kao roditelji. Ne samo da smo dobili neophodnu opremu, već i veliku podršku u radu i primjer za druge organizacije i institucije da sa malo volje mogu da donesu mnogo radosti na jednom mjestu", kazala je Đurišić.

Navodeći da je u planu i opremanje senzorne sobe, koja doprinosi ukupnom razvoju djece sa autizmom, Đurišić je dodala da će Beringov aparat koji su dobili značajno da upotpuni logopetski kabinet, uz postojeću opremu koja je obezbijeđena prošle godine, od sredstava dobijenih od komisije od igara na sreću.

Volonteri Coca Cole u saradnji sa volonterima drugih partnerskih organizacija su se i družili sa djecom, a kako bi im stvorili prijatniji i podsticajniji ambijent za njihov svakodnevni boravak, pomogli su i u uređenju prostorija i dvorišta Udruženja.

Galerija

Preporučujemo za Vas