Barsku bolnicu napustio oftalmolog, pacijenti bez specijaliste

Dr Srzentić je kazao da je doktorka bila obavezna da odradi u Baru četiri godine, koliko joj je trajala specijalizacija
263 pregleda 0 komentar(a)
Barska bolnica, Foto: Anto Baković
Barska bolnica, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 13.10.2011. 17:55h

Od prošlog petka pacijenti u Opštoj bolnici Bar ne mogu dobiti usluge očnog ljekara.

Razlog je što dosadašnji oftalmolog dao otkaz.

U menadžmentu barske bolnice kažu da će problem prebroditi angažovanjem na određeno vrijeme ljekara specijaliste iz Podgorice, dok ne dobiju trajno rješenje.

Konkurs za oftalmologa barska bolnica je već raspisala.

“Dali smo specijalizaciju našem dosadašnjem oftalmologu, dr Đuretić, koja se sa specijalizacije vratila prije dvije godine. U međuvremenu, sopstvenim novcem smo opremili ordinaciju za oftalmologiju, doktorka je dobila i kabinet za sočiva. Prema ugovoru, ona je imala obavezu da odradi u Baru četiri godine, koliko joj je trajala specijalizacija, ali je dala otkaz sedmog oktobra i prešla da radi u jednu privatnu ordinaciju u Podgorici. Ona će morati da vrati sve što je uloženo tokom četiri godine, koliko je primala platu tokom specijalizacije”, kazao je za „Vijesti“ dr Zoran Srzentić, direktor Opšte bolnice Bar.

Do sad je dolazio iz Podgorice

Očna ordinacija je, inače, imala u prosjeku desetak pacijenata dnevno, a dosadašnji oftalmolog je svakog dana dolazila na posao iz Podgorice.

Dr Srzentić je rekao da su već razgovarali sa jednim kandidatom, ali da je još rano za bilo kakve određenije odgovore.

“Moramo pronaći trajno rješenje. Trenutno nema specijaliste raspoloženog da dođe u Bar. Angažovaćemo oftalmologa iz Podgorice, po ugovoru o dopunskom radu, tako da će oftalmološki kabinet raditi dva puta sedmično, sve dok ne dobijemo kandidata na konkursu”, naveo je dr Srzentić.

On je podsjetio da je do prije dvije godine oftalmolog u sklopu državnih zdravstvenih ustanova u Barul radio u Domu zdravlja, ali je reformom zdravstva to mjesto ugašeno i “prenijeto” na sekundarni nivo - bolnicu.

Bonus video: