Savremena rasvjeta u Bajovoj ulici na Cetinju

Riječ je o aktivnosti u sklopu projekta koji je, u saradnji sa Prijestonicom Cetinje, realizovala GIZ – ASE
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.10.2011. 17:32h

U istorijskom jezgru Prijestonice Cetinje, u dijelu Bajove ulice, instalirana je nova ulična rasvjeta, a radi se o 11 svjetiljki, baziranoj na LED tehnologiji, odnosno tehnologiji koja je energetski efikasna.

Riječ je o aktivnosti u sklopu projekta koji je, u saradnji sa Prijestonicom Cetinje, realizovala GIZ – ASE (Njemačka međunarodna saradnja – Savjetodavna služba za energetsku efikasnost), dok je kompanija „SWARCO Futurit“ donirala instalirane svjetiljke.

Prednosti nove ulične rasvjete, kako navode iz Prijetsonice, jesu velike uštede u energiji, i to do 80 procenata postojećih instalacija, kao i njihov rok trajanja, koji iznosi do 70.000 radnih časova.

Istalacija nove ulične rasvjete u Prijestonici Cetinje, predstavlja pilot projekat, realizovan nakon utvrđivanja postojećeg stanja rasvjete u istorijskom jezgru grada.

U sklopu projekta, biće organizovane i konferencije, prezentacije na sajmovima i još niz događaja u cilju promocije energetske efikasnosti, kao i edukacija učenika svih crnogorskih osnovnih škola u sklopu posebnog projekta „Energetska turneja“.

Galerija

Bonus video: