Građani automobilima prolaze između nadgrobnih spomenika

V.P je kazala da je u subotu na zadušnice bila da zapali svijeću na grob pokojnog supruga i da je u jutarnjim satima primijetila crni džip
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.10.2011. 15:24h

Podgoričanka V.P. apelovala je na radnike Javnog preduzeća “Pogrebne usluge” da ne dozvoljavaju ulazak automobila na gradsko groblje “Čepurci”, jer se prema njenom mišljenju, osim u izuzetnim slučajevima, ne mogu dopustiti takve posjete.

V.P je kazala da je u subotu na zadušnice bila da zapali svijeću na grob pokojnog supruga i da je u jutarnjim satima primijetila crni džip kako prolazi između nadgrobnih spomenika.

"Radnik je otvorio kapiju i oni su se automobilom crne boje odvezli do groba, zapalili svijeću i vratili se istim putem. Protestvovala sam kod stražara na kapiji smatrajući neprimjernim i drskim dopustiti skorojevićima da se makar po groblju ne prošetaju pješice", rekla je V.P.

Ona je kazala da je i sama invalid i da teško hoda, ali da nikada nije tražila da je neko poveze automobilom kroz groblje.

Prestaće da plaća nadoknadu za održavljanje groblja

"Ukoliko se takva praksa nastavi razmišljam da prestanem da plaćam godišnje nadoknade za održavanje groblja. Razumijem da se takva praksa dopušta u slučajevima kad je to opravdano, ali na šta bi ličilo gorblje kada bi se to svima dopustilo", rekla je V.P.

Direktor Javnog preduzeća “Pogrebne usluge” Slobodan Stanović rekao je da u izuzetnim slučajevima , kada je neko nepokretan ili na štakama, dozvoljavaju kratkotrajno zadržavanje na groblju.

"U subotu dežurni su bili Dejan Popović i Zoran Alković. Tačno je da su pustili taj automobil na groblje. U automobilu je bila jedna žena sa štakama. Ukoliko se dokaže da radnici preduzeća rade drugačije, pokrenuću disciplinski postupak", rekao je Stanović.

Bonus video: