NVO "Euromost": Zna se ko zaslužuje da radi u bjelopoljskoj opštini

"Svi se mi dobro poznajemo u Bijelom Polju i sa nestrpljenjem očekujemo najavljenu \'čistku\' u Opštini"
0 komentar(a)
Opština Bijelo Polje, Foto: Arhiva Vijesti
Opština Bijelo Polje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.10.2011. 14:40h

Povodom najavljenog otpuštanja 150 zaposlenih u bjelopoljskoj lokalnoj administraciji, NVO “Euromost“ izražava bojazan da će bez posla ostati oni koji zaslužuju da rade.

Navodi se, da će na „radnim mjestima“ ostati oni koji uživaju penziju, neki koji se vode da rade a ne dolaze na posao te oni koji su zapošljeni putem rodbinske i partijske veze iako pojma nemaju sa stručnošću.

"Interesantno je koliko ima slučajeva gdje je više njih vezano rodbinski a posjeduju srednju ili eventualno neku višu školu što jasno ukazuje na nepotizam. Kada nam se dostavi spisak otpuštenih radnika uporedićemo ga sa onim zaposlenim i nihova imena ćemo javno objelodaniti", saopštavaju iz „Euromosta“.

Apeluje se na predsjednika Opštine Aleksandra Žurića da skrene pažnju podređenia sekretarima i načelnicima službi, koga će ostaviti bez posla.

"Svi se mi dobro poznajemo u Bijelom Polju i sa nestrpljenjem očekujemo najavljenu 'čistku' u Opštini. Zato se nadamo da će i dalje raditi oni koji to zaslužuju a nikako oni koji su zapošljeni preko veze i njihov radni doprinos ne vrijedi ničemu", navodi se u saopštenju koje je potpisao koordinator za građansku inicijativu u „Euromostu“ Almer Mekić.

Bonus video: