Potučen rekord: Ispod Čakora gigantska pečurka od 6 kilograma

Džinovska pečurka, vjeruje Gojković, mogla bi da se nađe i na stranicama Ginisove knjige rekorda
128 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2011. 10:10h

Miomir Gojković iz Doljana ubrao je u nedjelju ujutro u Veliki kod Murina, pečurku, puharu, tešku 6.180 kg, što je za sada vjerovatno najveća pečurka ubrana u Crnoj Gori.

Džinovska pečurka, vjeruje Gojković, mogla bi da se nađe i na stranicama Ginisove knjige rekorda.

Miomir je i prije desetak dana na istom mjestu pronašao još dvije ogromne pečurke koje su težile preko tri gilograma, a jedna od njih 3.740 kilograma.

"Pečurku sam našao u šumi ispod Čakora, u Veliki, a u blizini te pečurke sam prije desetak dana našao i prethodne dvije. Kada sam je ubrao u nedjelju oko 10 sati na njoj je bilo nekoliko centimetara snijega, ali je nije oštetio", priča Miomir.

Prethodne dvije pečurke, koje je ubrao u Veliki pokazuju da je ovo rodna jesen.

"Pa doskora nije bilo pečurki jer je godina bila sušna, ali sada su prosto 'podivljale'. Od prethodne dvije, jednu smo porodica i ja iskoristili za ishranu, a drugu sam dao mom prijatelju profesoru Peroviću, koji se bavi proučavanjem gljiva. Inače, pečurke su veoma ukusne, kada ih znalac ispohuje, ukusnije su od mesa", rekao je Gojković.

Za ovu pečurku kaža da neće završiti na stolu njegove porodice, pošto je sebi ostavio još dvije koje je pronašao na istom mjestu i koje su imale oko dva kilograma.

"Ponudiću je Biološkom institutu, jer vjerujem da ovakav primjerak do sada nikad nije pronađen, pa če možda nauka imati neko objašnjenje za to što se događa", dodao je za kraj Gojković.

Galerija

Bonus video: