Saradnja crnogorske i engleske policije tokom utakmice u Podgorici

Glavni policijski komesar UK Mark Roberts, rekao je da je engleska policija uložila velike napore kako bi se njihovi navijači dolično ponašali
0 komentar(a)
Crna Gora - Engleska , prodaja karata, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Engleska , prodaja karata, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.10.2011. 13:54h

Policije Crne Gore i Engleske potpisale su Memorandum o razumijevanju kojim je predviđena saradnja tokom fudbalske utakmice reprezentacije dvije države, javlja MINA.

Memorandum o razumijevanju i policijskoj saradnji obuhvata, kako su objasnili iz Uprave policije (UP), preventivne mjere koje preuzimaju vlasti Ujedinjenog Kraljevstva (UK) i razmjenu informacija između dvije policije.

Pomoćnik direktora UP Nikola Janjušević kazao je na konfernciji za novinare, da je Memorandum značajan zbog toga što će fudbalske reprezentacije Crne Gore i Engleske, igrati i u narednim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Da bi engleski navijači došli do karte za meč koji se igra u inostranstvu moraju biti članovi posebnog kluba

“Policija će kao i uvijek do sada učiniti sve da uvede stabilan red i mir prije, tokom i nakon utakmice u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru i Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama”, dodao je Janjušević.

Prema njegovim riječima, utakmicu će obezbjeđivati dovoljan broj policajaca.

Glavni policijski komesar UK Mark Roberts, rekao je da je engleska policija uložila velike napore kako bi se njihovi navijači dolično ponašali kada putuju van zemlje.

“Glavni razlog koji je omogućio da to uradimo je saradnja sa policijama zemalja gdje naši navijači putuju. Zbog te saradnje ponašanje navijača se poslednjih godina popravilo”, dodao je Roberts.

Prvo provjera, pa karta

On je kazao da Memorandum predstavlja potvrdu dobre saradnje između policija Engleske i Crne Gore. “Tu smo da pomognemo crnogorskoj policiji. Nadamo se da će se pričati samo o dobroj fudblaskoj utakmici”, rekao je Roberts.

“Kada smo igrali protiv Bugarske putovalo je tri hiljade naših navijača i nije bilo nikakvih problema"

Prema njegovim riječima, da bi engleski navijači došli do karte za meč koji se igra u inostranstvu moraju biti članovi posebnog kluba. “Članstvo u tom klubu provjerava policija i svako ko se ponaša loše ne dobija kartu za utakmicu”.

Roberts je podsjetio da navijači koji su osuđeni za nasilje na fudblaskim mečevima ne mogu putovati van zemlje dok se ne odigra utakmica fudblaske reprezentacije.

Šef fudbalske policije UK Toni Koniford je rekao da navijači Engleske koji su bili na poslednjem gostovanju u Bugarskoj nijesu pravili niakve probleme.

“Kada smo igrali protiv Bugarske putovalo je tri hiljade naših navijača i nije bilo nikakvih problema. Na osnovu toga predviđamo da ni ovom prilikom neće biti incidenata”, zaključio je on.

Bonus video: