Je li spreman taj magistarski?

Magistarski ispit prvog crnogorskog policajca zakazan je za 16 časova, u svečanoj sali Pravnog fakulteta, a trebalo bi da bude otvoren za javnost
0 komentar(a)
veljovic, Foto: Arhiva "Vijesti"
veljovic, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.10.2011. 15:37h

Direktor Uprave policije Veselin Veljović u četvrtak će pokušati da postane magistar pravnih nauka.

Veljović će magistarski rad, pod naslovom “Međunarodno priznanje države u međunarodnom javnom pravu”, braniti pred tročlanom komisijom, u kojoj su njegov mentor Ranko Mujović, Milenko Kreća i Dražen Cerović.

Otvoreno za javnost

Magistarski ispit prvog crnogorskog policajca zakazan je za 16 časova, u svečanoj sali Pravnog fakulteta, a trebalo bi da bude otvoren za javnost, u skladu sa propisima Univerziteta Crne Gore (UCG). Procedura dozvoljava da ispitu prisustvuju svi koji to žele.

Član komisije Cerović bio je prodekan za nastavu u vrijeme Mujovićog mandata

Većina članova Vijeća u to vrijeme je bojkotavala sjednice zbog Mujovića, tadašnjeg dekana, pa je tek nedavno donesena odluka kada će Veljović braniti magistarski.

Ispituje mentor Bojane Lakićević

Jedan od ispitivača - Kreća, bio je mentor na magistarskim i na doktorskim studijama Mujovićevoj asistenkinji Bojani Lakićević, koja je tek nakon prepravljanja ocjena imala prosjek 8,52, tek za dva stota dijela veći od 8,5 koliko je neophodno da bi neko bio izabran za asistenta na UCG.

Pravni fakultet angažovao je Kreću, profesora iz Srbije, kada je Nebojša Vučinić otišao za sudiju Suda za ljudska prava u Strazburu, iako je, kako su "Vijesti" i ranije objavile, bilo i domaćih profesora koji su mogli da predaju taj predmet.

Cerović, treći član komsije, obavljao je dužnost prodekana za nastavu u vrijeme kada je Mujović bio dekan Pravnog fakulteta.

Bonus video: