Budvanski đaci prvaci dobili saobraćajne bukvare

Apelujemo na vozače da poštuju zakonska ograničenja brzine kretanja vozila i da poštuju saobraćajne propise
98 pregleda 0 komentar(a)
Saobraćajni bukvar, Foto: Vuk Lajović
Saobraćajni bukvar, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.10.2011. 12:16h

Prvaci četiri osnovne škole, njih 250, dobili su na poklon saobraćajni bukvar od Sekretarijata za gradsku infrastrukturu i ambijent, koji je u okviru projekta “Bezbjednost djece u saobraćaju”, uručen osnovnicima na svečanosti održanoj u velikom amfiteatru SŠ “Danilo Kiš”.

Inženjerka saobraćaja iz opštinskog sekretarijata Desa Vlačić navedela je da je

Sekretarijat izradio bukvar sa segmentima bojanke pod nazivom „Lekcije koje život znače“.

"Bukvar je poklonjen svim učenicima prvih razreda budvanskih škola "Stefan Mitrov Ljubiša", "Druga osnovna škola", "Mirko Srzentić" iz Petrovca i "Nikola Đurković" iz Lastve Grbaljske. Učenici prvih razreda dobili bukvar uz pjesme „Usporite pored škole“i „Samo sporo kad ste pored škole“, u izvođenju mlađeg hora niže muzičke škole, kao i saobraćajne situacije u izvođenju učenika Druge osnovne škole. Realizaciju ovog projekta pomogli su Copyright, Mocart i Morsko dobro, dok je Olimpia izvršila bezbjedan prevoz učenika iz Petrovca i Lastve Grbaljske, a JUSMŠ „Danilo Kiš“ pružila svu logističku podršku", kazala je Vlačićeva

Sekretarijat za gradsku infrastrukturu i ambijent ima cilj da ovaj projekat postane tradicionalan i da se, kao treća faza realizuje u aprilu školsko takmičenje đaka prvaka na temu „Pravilno i bezbjedno učeđće u saobraćaju”.

"Apelujemo na vozače da poštuju zakonska ograničenja brzine kretanja vozila i da poštuju saobraćajne propise, da smanje brzinu kretanja vozila i da voze opreznije, kako bi naši mališani bezbjedno stigli do školskih klupa ", apelovala je Vlačićeva.

Bonus video: