Golijani spriječili asfaltiranje dok ne dobiju obećanu širinu puta

Mještani su besplatno ustupili djelove imanja i dvorišta, a umjesto puta širokog pet metara dobiti put za metar uži
140 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2011. 10:15h

Mještani Golije okupili su se jutros oko sedam kako bi spriječili najavljeno asfaltiranje rekonstruisanog puta u dužini od pet kilometara koji povezuje Crnu Goru sa Republikom Srpskom.

Razlog njihovog nezadovoljstva je nepoštovanje dogovorene širine puta jer će, bez obzira što su besplatno ustupili djelove imanja i dvorišta, umjesto puta širokog pet metara dobiti put za metar uži.

Svi su se obradovali putu, dočekali radnike kako treba, pomakli ograde, ponudili imanja, dali smo grubi tampon kako ga izvođač radova ne bi dovozio iz Nikšića.

Za to vrijeme ostali mještani su premjeravali put kako bi pokazali da skoro nigdje nije širok pet metara.

„Evo ovdje je put širok 4,10 metara. Generalno put je širok oko četiri metra. Tačno je da je negdje njegova šitina i pet metara ali zato imamo i djelove puta koji su široki manje od četiri metra“, kazao je Sveto Goranović dok je premjeravao put.

Da se svih 5km asfaltira odjednom

Manojlović je kazao da oni ne traže da se svih pet kilometara odjednom asfaltira, ako za to nemaju novca, ali traže da Direkcija za saobraćaj ispoštuje obećanje i napravi put širok pet metara.

Pojedini su makli ograde od dužini od 300 do 400 metara samo da bi se put napravio kako treba.

Pojedini su makli ograde od dužini od 300 do 400 metara samo da bi se put napravio kako treba.

Radovi na rekonstrukciji puta, za koji je novac obezbijedila Vlada Crne Gore, a izvođač radova je nikšička firma „Mehanizacija i programat“, počeli su prije dva mjeseca.

Mještani su rješeni da se svako jutro okupljaju i zaustave asfaltiranje, ako do njega dođe, sve do trenutka dok put ne bude odgovarajuće širine.

“Bolje i ovako da nam ostave nego da asfaltiraju pa da dobijemo put uži za metar. Mi dadosmo imanja, srušismo ograde a oni bi da nam ‘zakinu’ na putu. E, neće moći”, poručili su mještani.

Galerija

Bonus video: